Sebastian Söderberg under sista rundan i Abu Dhabi.
Sebastian Söderberg under sista rundan i Abu Dhabi. - Foto: TT

Söderberg tvåa efter rafflande slut i Abu Dhabi

Sebastian Söderberg har fått en härlig start på golfsäsongen.Den 32-årige svensken slutade delad tvåa i Abu Dhabi – ett slag bakom Victor Perez – och kunde kvittera ut karriärens största prischeck.


Det blev en oerhört spännande avslutning på den penningstinna Europatourtävlingen i Abu Dhabi. Perez och Söderberg, delad fyra inför slutvarvet, hade klättrat till första respektive andra plats när de kom till det 17:e hålet.

Då började dramat på allvar.

Perez slog utslaget till ett tufft läge i greenbunkern. Men därifrån sänkte fransmannen för birdie och Söderberg kunde inte låta bli att gratulera Perez efter det makalösa slaget.

När Söderberg sedan missade sin birdieputt skiljde två slag och det såg mer eller mindre avgjort ut inför det avslutande par 5-hålet. Men Perez krånglade till det, hittade en ny bunker och var sedan på vippen att slå ned andraslaget i vattnet.

Söderberg lyckades bara göra par efter att ha missat sitt inspel och Perez kom undan med andan i halsgropen, efter att ha avslutat med en bogey för ett segerresultat på totalt –18.

— "Seb" spelade fantastiskt och gav mig ingen lucka. Jag är bara glad att sluta som etta, det var en galen avslutning, säger Perez i Viaplays sändning.

Sebastian Söderberg slutade på –17, efter 67 slag på sista rundan. Andraplatsen, som han till slut delade med Australiens Min Woo Lee, gav en prissumma på cirka åtta miljoner kronor. Det är mer än vad Söderberg fick när han vann sin hittills enda tävling på touren, i Schweiz 2019.

Alex Norén slutade delad femma i Abu Dhabi på –14, medan Henrik Stenson spurtade till delad 20:e plats på –10 efter att ha avslutat med fina 66 slag.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.