Dmytro Timashov spräckte nollan mot Malmö.
Dmytro Timashov spräckte nollan mot Malmö. - Foto: TT

Blytung seger för Brynäs – slog Malmö efter drama

Malmö tryckte, tryckte och tryckte.Men Brynäs höll undan och tog en mycket viktig seger med 2–1 på bortais.Jag tänker inte så mycket nu. Ny match på tisdag, säger hemmalagets tränare Tomas Kollar i C More.

Malmö mot Brynäs i en match som betydde oerhörd mycket för båda lagen, mest för att undvika kvalspel.

Efter en imponerande 4–0-seger mot Färjestad för två dagar sedan ville tabelljumbon Malmö sätta press på Gävlelaget som parkerar på tolfte plats. Nio poäng var skillnaden mellan lagen inför lördagens match.

Den första perioden var jämn där inget av lagen lyckades spräcka nollan. Spelet vände fram och tillbaka, Malmö sköt men Brynäs stod upp bra.

I mittperioden blev det händelserikt.

Bortalaget tog ledningen när Dmytro Timashov prickade in 1–0, framspelad av Anton Rödin.

Malmö forcerade för ett kvitteringsmål, Pontus Westerholm hade en jättechans men missade pucken på något konstigt sätt.

I den sista perioden tryckte Malmö på för 1–1, och sju minuter in satte Carl-Johan Lerby kvitteringspucken.

Därefter var matchen på väg mot förlängning, men då klev Theo Lindstein fram och prickade dit 2–1, vilket även blev slutresultatet.

I och med segern tar Brynäs tre välbehövliga poäng för att undvika det negativa kvalspelet. För Malmö pekar det mesta åt en jobbig och lång vår.

I de övriga SHL-matcherna blev det tennissiffror mellan Timrå–Linköping. Det förstnämnda laget vann tämligen enkelt med 6–2. Luleå närmar sig slutspelsstrecket efter seger med 5–2 mot HV71.

/
/

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.