Stockholm

Hyllar Sverige: "Fantastiskt lag"

Sveriges Niclas Ekberg tror på nya svenska framgångar i kommande mästerskap.
Sveriges Niclas Ekberg tror på nya svenska framgångar i kommande mästerskap. Foto: TT

Handbolls-VM är över och Sverige snubblade på målsnöret och landade utanför medaljerna. Men framtiden ligger för Glenn Solbergs landslag.Det är ett fantastiskt lag, säger den spanske målvakten, Rodrigo Corrales till TT.


Spanien fick revansch på EM-finalen 2021 och sänkte Sverige i kampen om bronset i Tele2 arena. Men framtiden ligger för det svenska laget, i alla fall om man ska tro Niclas Ekberg.

— Den truppen vi har är otroligt ung, det är många spelare som inte har varit ute i proffslivet speciellt länge och ändå levererar de en sådan här VM-turnering. Jag förstår inte riktigt hur de gör det men det är otroligt imponerande och bådar verkligen gott inför framtiden, säger han.

"Bland de absolut bästa"

Det populära laget har dragit storpublik till både Scandinavium och Tele2 arena. Ekberg tror att den svenska handbollspubliken kommer att kunna njuta av fina resultat även framöver.

— Jag tror inte att det går någon obemärkt förbi att vi är med bland de absolut bästa i världen just nu, och kommer att vara det lång tid framöver förhoppningsvis.

Just stämningen uppskattades även av de spanska spelarna, trots att större delen av publiken buade åt de spanska spelarna.

— Det var otroligt, att kunna spela inför så många människor varje match är fantastiskt. Att så många vill se vår sport, det är det vi spelar för, säger den spanske succémålvakten Rodrigo Corrales.

"Kommer fortsätta"

Corrales tillbringar sedan de kommande minuterna med att hylla det svenska lag som han tror lika gärna kunnat vinna VM-guld inför sina jublande fans.

— Vad ska jag säga, de är Europamästare och var tvåa på VM (2021). I år blev det semifinal, och jag tror att de lyckats med det i tre år i rad. De är ett jämnt lag med många kvalitéer. Efter semifinal är det små detaljer som skiljer men det är ett fantastiskt lag. Jag tror att de kommer att fortsätta vara i semifinal många år framöver, säger han.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.