Stockholm

Finalklart i Super Bowl efter sekunddrama

Kansas City-supportrar firar att laget är klart för Super Bowl, där det ställs mot Philadelphia.
Kansas City-supportrar firar att laget är klart för Super Bowl, där det ställs mot Philadelphia. Foto: TT

Kansas City säkrade en plats i Super Bowl med tre sekunder kvar av matchen mot Cincinnati, 23–20.För Philadelphia gick det desto enklare att ta sig till finalen i NFL, det blev 31–7 mot ett skadedrabbat San Francisco.


Den 12 februari möts Kansas City och Philadelphia i Super Bowl i Glendale i Arizona. Det blir en match mellan två av de mest spännande och underhållande quarterbackarna i NFL, Kansas Citys Patrick Mahomes och Philadelphias Jalen Hurts.

Harrison Butker blev matchhjälte för Kansas City genom sitt field goal med bara tre sekunder kvar av matchen mot Cincinannati.

Quarterbacken Mahomes kom till spel i konferensfinalen trots en fotledsskada, men trots att han hade svårare är normalt med rörligheten och haltade i slutet av matchen lyckades han med nyckelpassningarna. Dock inte utan smärta.

— Vid några tillfällen i matchen var det bara att förtränga det, säger han.

Philadelphia tog sig till sitt andra Super Bowl på fem år genom utskåpningen av San Francisco.

San Francisco kom till spel utan sina första- och andraval av quarterbackar. Tredjevalet Brock Purdy skadades tidigt i matchen. Och ersättaren, Josh Johnson, skadades i tredje perioden.

— Jag har drömt om det här, och alla killarna har drömt om det här i hela livet. Att få göra det tillsammans med en grupp av män som älskar varandra, som håller ihop och gör allt för varandra – det är väldigt fint, säger Philadelphias coach Nick Sirianni.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.