Isabelle Haak. Arkivbild.
Isabelle Haak. Arkivbild. - Foto: TT

Haak cupmästare i Italien

Volleybollstjärnan Isabelle Haak kan lägga en ny titel till sin redan digra samling.Haak förde sitt klubblag Conegliano till cuptiteln i Italien och utsågs dessutom till den mest värdefulla spelaren.


Fakta: Haaks nio raka titlar

Turkiska supercupen 2021 (Vakifbank Istanbul).

Klubblags-VM 2021 (Vakifbank Istanbul).

Turkiska cupen 2021/22 (Vakifbank Istanbul).

Turkiska mästerskapsslutspelen 2022 (Vakifbank Istanbul).

Champions League 2021-22 (Vakifbank Istanbul).

European Silver League 2022 (Damlandslaget).

Supercupmästare i Italien 2022 (Conegliano).

Klubblags-VM 2022 (Conegliano).

Coppa Italia 2022-23 (Conegliano).

Källa: Svenska volleybollförbundet.

Isabelle Haak bidrog med 23 poäng när Milano besegrades med 3–0 i set.

Cupsegern innebär att Isabelle Haak har fått kliva högst upp på pallen i nio raka internationella turneringar och mästerskap, både i lands- och klubblag, skriver Svenska volleybollförbundet i ett pressmeddelande.

"Det känns som att vi är inne i ett bra flow, men det ligger så klart mycket slit bakom. Schemat har aldrig varit tuffare så jag är väldigt glad över att vi lyckas så bra ändå. Det ger så klart så mycket också när vi vinner för lagkänslan och ger oss ännu mer driv till att bli ännu bättre. Jag är tacksam över att jag får vara här och att jag trivs så bra", säger Haak.

Bland de titlarna märks framför allt segern i klubblags-VM med Conegliano i fjol och Champions League-segern med sin förra klubb Vakifbank Istanbul 2021.

På landslagsnivå vann Sverige European Silver League förra året.

I september 2022 utsågs Isabelle Haak till Europas bästa volleybollspelare.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.