Stockholm

Omedelbar Truls-effekt: "Lite nervöst"

Truls Möregårdh vann sina båda singlar och den avgörande dubbeln och såg till att Eslöv fick med sig två poäng från mötet med Spårvägen.
Truls Möregårdh vann sina båda singlar och den avgörande dubbeln och såg till att Eslöv fick med sig två poäng från mötet med Spårvägen. Foto: TT

In med en av världens bästa spelare i laget och vips är Eslöv ett vinnande lag igen.Truls Möregårdh, 20, vann samtliga sina matcher i comebacken i pingisligan.Det var lite nervöst och ska vi vinna SM-guld måste vi höja oss, säger Möregårdh efter segern mot Spårvägen.


Fjolårets SM-tvåa Eslöv var nästjumbo i ligan inför tisdagens hemmamatch mot Spårvägen. Men dels är det en väldigt jämn tabell, dels är Eslöv ett helt annat lag sedan två veckor tillbaka.

Värvningen av världsstjärnan Truls Möregårdh, VM-silvermedaljör i singel 2021, var en bomb som hette duga. Med 20-åringen i laget är laget åter en kandidat till SM-guldet, och det blev en flygande comeback inför storpublik.

Nervös comeback

Möregårdh vann först sina två singelmatcher, mot Martin Friis och Simon Berglund, och avslutade sedan med seger i den helt avgörande dubbeln i par med Tom Jarvis. Vinsten med 4–3 innebar två poäng och att Eslöv klättrar en placering i tabellen, till sjätte plats.

Upp till en av fyra slutspelsplatserna fattas nu bara en pinne.

— Fantastiskt roligt att vara tillbaka. Det var lite nervöst och ska vi vinna SM-guld måste vi höja oss, säger Möregårdh.

"Äpplet" om Möregårdh

Spårvägens tränare, bordtennislegendaren Mikael Appelgren, var trots förlusten glad att se Möregårdh på andra sidan bordet.

— Det är jättekul för pingisligan att Truls Möregårdh är tillbaka. Vi behöver alla profiler och det höjer intresset. Det var inspirerande att spela i dag med så mycket publik, säger Appelgren.

Truls Möregårdh lämnade Eslöv för Bundesligalaget Neu-Ulm i höstas. Flytten tillbaka till Skåne är snarast att betrakta som ett lån, då han fortfarande kan spela Champions League med den tyska klubben samtidigt som han jagar SM-guld i Sverige.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.