Stockholm

Ryska attacken mot Norge: "Äckliga kackerlackor"

Ingrid Landmark Tandrevold, en äcklig kackerlacka?
Ingrid Landmark Tandrevold, en äcklig kackerlacka?. Foto: TT

Svenska och norska skidskyttar är överens. Ryssar och belarusier ska inte tillåtas på internationella tävlingar förrän Ryssland retirerar ut ur Ukraina och avslutar invasionskriget. Det får några ryska skidskyttar att ta till den verbala storsläggan, enligtVG.
– Norrmännen kryper överallt som äckliga kackerlackor, säger den före detta längdskidåkaren och skidskytten Anfisa Reztsova.


Norska skidskytteprofiler som Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø och Ingrid Landmark Tandrevold är tydliga med att ryssarna och belarusierna är oönskade så länge kriget fortsätter.

Anfisa Reztsova, som vann elva världscuptävlingar i skidskytte mellan 1991 och 1995, reagerar skarpt och säger till sajten Sport24:

— Om jag ska vara ärlig så har norrmännen alltid varit emot oss. Det gäller bröderna Bø och de andra. Därför är detta inte förvånande. Vi är deras största konkurrenter och kommer alltid att vara starkare.

— Det är därför de är emot att vi deltar i internationella tävlingar. Så har det alltid varit. Norrmännen kryper överallt som äckliga kackerlackor.

Olga Zaitseva: "Sport är inte politik"

En annan före detta stjärna, Olga Zaitseva, 44, använder inte ett lika mustigt bildspråk, men även hon är kritisk mot bojkotten.

— Kommentarerna från idrottarna är överflödiga. De har ingen rätt att tala eftersom de förvandlar sport till politik. Sport är inte politik och de två sakerna måste hållas åtskilda. Idrotten är en arena för fred där det inte ska finnas några konflikter, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.