Ebba Andersson har en minst sagt udda vana.
Ebba Andersson har en minst sagt udda vana.

Ebba Anderssons äckliga matvana: "Har det på både pizza och våfflor"

Längdskidåkaren Ebba Andersson har en en väldigt annorlunda, för att inte säga osmaklig, matvana. Enligt lagkamraterna har hon alltid med sig det på resorna – och använder det till nästa allt


Det finns udda matvanor och så finns det udda matvanor. Den som är lite äldre och gillar längdskidor minns säkert Gunde Svan och hans älskade havregrynsgröt.

Även betydligt yngre Ebba Andersson har en favorit vid matbordet, men det är av helt annat slag än den gamla landslagsstjärnans. 

Ebba Anderssons absoluta måste till maten

Ebba Andersson är nämligen tokig i senap – och har det på allt. 

”Hon har ett stort matintresse – och en makalös förkärlek för senap. 25-åringen har alltid med sig egen senap på resorna med landslaget och tvekar inte att ha ordentligt med senap på till exempel pizza, pannkakor och våfflor”, avslöjar en lagkompis för Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.