Janne Andersson har ingen dålig lön som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll.
Janne Andersson har ingen dålig lön som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Johan Nilsson/TT

Janne Anderssons otroliga miljonlön – så mycket pengar tjänar han

Att vara förbundskapten för herrlandslaget i fotboll är en minst sagt lönsam historia. Nyheter24 har kikat närmare på Janne Anderssons miljonlön.


Janne Andersson, 60, har varit förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll sedan 2016 och i ledarrollen har han både fått motta ris och ros. 

I maj 2020 stod det klart att Andersson fått förlängt kontrakt till och med 2024.

– När vi började diskutera förlängning fanns det inget tvivel för mig. Jag och staben runt mig har hela tiden fått mycket bra stöd och förutsättningar från förbundet, sa han via Fotbollsförbundets hemsida då. 

Allt om Janne Andersson: Frun Ulrika, kontraktet och barnen

Janne Anderssons lön – så mycket pengar tjänar han

Och att axla rollen som förbundskapten är minst sagt en lönsam historia. 

Under 2021 hade Janne Andersson, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 4 328 100 kronor, vilket innebär att han kunde ta ut drygt 361 000 kronor i månadslön.

Läs alla våra nyheter om Janne Andersson här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.