Tummen upp! Chelsea är vidare i Champions League och Graham Potter behöver inte se sig om efter ett nytt jobb än. Arkivbild.
Tummen upp! Chelsea är vidare i Champions League och Graham Potter behöver inte se sig om efter ett nytt jobb än. Arkivbild. - Foto: TT

Potters lättnad – Chelsea vidare i CL

Graham Potter verkar få behålla jobbet ett tag till.Tack vare 2–0 hemma mot Dortmund är Chelsea vidare till kvartsfinal i Champions League – och tränare Potter kan andas ut. För stunden.


Det är inte mycket som har gått Chelseas väg på sistone.

Storklubben vann förvisso med 1–0 mot Leeds i förra omgången av Premier League, men det var Londongängets blott tredje seger på de 16 senaste matcherna, och tränaren Graham Potter är kraftigt ifrågasatt.

Visade klass

Frågan är dock om den där skakiga trepoängaren mot bottenlaget Leeds ändå inte var någon form av vändning för Chelsea.

För i den andra åttondelsfinalen i Champions League, hemma mot Dortmund, visade krislaget upp ett spel som lovade gott.

Raheem Sterling gav Chelsea ledningen i slutskedet av den första halvleken och kvitterade därmed dubbelmötet till 1–1 – Dortmund vann den första åttondelsfinalen på hemmaplan med 1–0 – och i den andra halvleken skickade Kai Havertz in avgörandet från straffpunkten.

Dubbla VAR-granskningar

Det var en omdiskuterad straff.

Lång VAR-granskning krävdes innan domaren Danny Makkiele kunde slå fast att bollen hade träffat en Dortmund-spelare på handen inne i straffområdet och när Havertz sedan slog straffen i stolpen var det dags för ny VAR-granskning – den här gången för att Dortmund-spelare eventuellt var för tidiga in i straffområdet.

Makkiele slog till slut fast att så var fallet och Havertz fick ett nytt försök. Den här gången var tysken säkerheten själv och efter 2–0-målet kunde Chelsea kontrollera händelserna på ett mer eller mindre säkert sätt.

Segern innebär inte bara avancemang till kvartsfinalen, utan även att svenskbekantingen Potter förmodligen får sitta kvar på sin post ytterligare en tid.

För Chelsea och Potters del väntar härnäst en bortamatch mot Leicester i ligaspelet.

I Portugal gjorde Benfica processen kort med belgiska Club Brygge. Hemmalaget vann returmatchen med hela 5–1 och gick vidare till kvartsfinal med totalt 7–1.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.