Skidlegendaren Thomas Wassberg åkte för Åsarna IK under sin karriär
Skidlegendaren Thomas Wassberg åkte för Åsarna IK under sin karriär - Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Thomas Wassbergs sorg – Åsarna skicenter totalförstört: "Bedrövligt"

Åsarna skicenter totalförstördes i en brand under natten. Det är bedrövligt, säger Thomas Wassberg. Det är tragiskt, säger Johan Olsson.


Östersunds-Posten skriver att byggnaden inte kommer att kunna räddas. En förbipasserande upptäckte branden i en tältbyggnad intill huvudbyggnaden och slog larm omkring klockan 03.00.

Enligt tidningen finns det inga uppgifter om personskador.

— Det är ingen som vet vad som är orsaken, säger skidlegendaren Thomas Wassberg som skördade stora framgångar för Åsarna IK under sin karriär.

— Det finns historia där, jag har varit med och byggt upp det hela och åt lunch där rätt ofta.

"Nostalgireliker"

Åsarna skicenter är ett skidmuseum, butik och restaurang, alltså inte den plats där de aktiva förvarar sitt material. Av de svenska skidåkarna som representerade Sverige på VM har William Poromaa, Jens Burman och Edvin Anger Åsarna som klubb.

Den tidigare skidåkaren Johan Olsson, numera expert för Viaplay, tycker att branden är sorglig.

— Det första jag tänkte på är skidmuseet och alla de här gamla grejerna, med Wassbergs, Torgny Mogrens och Janne Ottossons gamla kläder och skidor – riktiga nostalgireliker, säger Olsson.

Ska utreda branden

Olsson gjorde 18 säsonger i Åsarna IK.

— Åsarna skicenter betyder väldigt mycket som punkt för byn och för folk som åker igenom Åsarna också, säger Olsson och fortsätter:

— Åsarna kommer alltid vara den klubb som jag har störst hjärta för. Klubben betyder så otroligt mycket för byn och är en samlingspunkt. Man får hoppas att de kan bygga upp det till något nytt framöver, men det är klart att det kommer ta ett tag.

Brandorsaken är för närvarande okänd, en förundersökning om mordbrand har inletts.

— Vi kommer att utreda branden, säger Andreas Schäufele, befäl vid polisens regionledningscentral, till ÖP.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!