Dejan Kulusevski spelade från start mot Milan.
Dejan Kulusevski spelade från start mot Milan. - Foto: TT

Milan vidare i CL – nollade Tottenham

Inte ett mål på tre timmars spel – då är det svårt att ta sig vidare i Champions League.Milan nollade Tottenham även i returen (0–0) och är klart för kvartsfinal.


Fakta: Så avgörs Champions League

Klara för kvartsfinal: Benfica, Chelsea, Bayern München, Milan.

Övriga åttondelar:

Manchester City-Leipzig (1–1, retur 14 mars)

Porto-Inter (0–1, retur 14 mars)

Real Madrid-Liverpool (5–2, retur 15 mars)

Napoli-Frankfurt (2–0, retur 15 mars)

Viktiga datum:

17 mars: kvartsfinaler och semifinaler lottas.

11-12 och 18-19 april: kvartsfinaler.

9-10 och 16-17 maj: semifinaler.

10 juni: finalen i Istanbul.

Efter Milans 1–0-seger på San Siro (mål av Brahim Díaz) för två veckor sedan var pressen på Tottenham inför mötet i London.

För att lösa uppdraget skickade Spurstränaren Antonio Conte ut en startelva med Dejan Kulusevski på högerkanten. Men svenskens Tottenham hade förtvivlat svårt att oroa de rödsvarta gästerna från Milano.

Efter en mållös första halvlek dröjde det inte länge innan Conte började agera vid sidlinjen. Snart fick en blek Ivan Perisic lämna plats för Pedro Porro och senare kom Richarlison in i stället för Emerson Royal.

Med kvarten kvar började det bli hög tid för en slutforcering, men då klantade Tottenhambacken Cristian Romero till det rejält. Med ett gult kort med sig från första halvlek kapade Romero vårdslöst Theo Hernandez – och utvisningen var ett faktum.

Att jaga med bara tio man på planen blev inte direkt enklare för hemmalaget. Kulusevski fick ge plats för Davinson Sánchez, men det ändrade inte mycket. Tottenham fortsatte att vara enastående tandlöst ända fram till att 90 minuter hade spelats, men i den tredje tilläggsminuten lyckades man till slut vaska fram en bra målchans. Harry Kane nådde högst på en frispark och nickade vasst, men inte bättre än att Mike Maignan kunde rädda.

Närmare än så kom inte Tottenham, som nu får lägga all kraft på Premier League där man kämpar för att nå en plats i nästa säsongs CL-spel.

Milan, där Zlatan Ibrahimovic inte är inskriven i Champions League-truppen, är samtidigt i kvartsfinal för första gången på elva år.

Man är också det första italienska laget som är klart för årets kvartsfinaler. Nästa vecka kan både Inter och Napoli, som har övertag inför sina returer mot Porto respektive Frankfurt, göra Milan sällskap bland de åtta främsta.

Skulle de lyckas blir Serie A med all sannolikhet den enda ligan med tre lag i kvartsfinalerna.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!