Sara Hector tillsammans med mamma Maria och pappa Sören som jublar över tredjeplatsen.
Sara Hector tillsammans med mamma Maria och pappa Sören som jublar över tredjeplatsen. - Foto: TT

Hectors revansch – på pallen i Åre

Sara Hector fick sin revansch efter VM-missen när hon för andra gången tog en pallplats i Åre.Det är väldigt roligt att prestationen räckte till en tredjeplats, säger storslalomspecialisten.


Fjolårets OS-guldmedaljör i storslalom åkte till VM i Frankrike med stora förhoppningar om en ny pallplats. Men slutade som besviken 13:e åkare.

Revanschen kom i Åre där hon slutade trea efter Mikaela Shiffrin och Federica Brignone i världscuptävlingen i storslalom. Det var Hectors andra pallplats i hemmabacken i Åre efter andraplatsen i december 2014.

— Det är jätteroligt och häftigt att få vara här med familjen, säger hon.

— Bitvis åkte jag väldigt bra och jag känner att tekniskt så har jag tagit småsteg framåt, men jag är inte perfekt tajmad. Men det är väldigt roligt att min prestation i dag räckte till en tredje plats.

Hector låg sexa efter det första åket, 1,13 sekunder efter Shiffrin. Efter det andra var hon 92 hundradelar efter amerikanskan som tangerade Ingemar Stenmarks alpina världscuprekord på 86 segrar.

— Det är jättecoolt att få stå här med Mikaela. Hon är en person med en jättestor talang som har jobbat hårt och haft en tydlig strategi under en längre tid, säger Hector.

Att få tillhöra samma alpinåkargeneration som en rekordmakaren tycker Hector är inspirerande.

— Den dagen man är bättre än Mikaela så vet man att man har gjort det väldigt bra. Hon har den här säsongen varit väldigt stark, säger Hector.

Estelle Alphand kom på 13:e plats, Lisa Nyberg på 21:a och Hilda Lövblom på 25:e plats.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!