Nilla Fischer är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna.
Nilla Fischer är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. - Foto: Christine Olsson/TT/Stefan Jerrevång/TT

Allt om Nilla Fischer: Fru, barn och polisutbildningen

Nilla Fischer är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna, men har nu lagt fotbollsskorna på hyllan. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Nilla Fischer: hennes fru, barn, fotbollskarriär och nya satsning mot att bli polis.


Nilla Fischers ålder – hur gammal är hon?

Nilla Fischer är född den 2 augusti 1984 vilket gör att hon under hösten 2023 blir 39 år.

Nilla Fischers längd – hur lång är hon?

Nilla Fischer är 176 centimeter lång.

Nilla Fischers uppväxt – varifrån kommer hon?


Nilla Fischer är uppvuxen i Verum i norra Skåne där hon växte upp till att bli en av landets främsta fotbollsspelare.

Det var där Nilla Fischer inledde sin idrottskarriär och satte Verum på kartan. Hösten 2017 fick även hemmaarenan namnet Nillavallen.

Nilla Fischer och fotbollskarriären – hur länge var hon med i landslaget?

Nilla blev en del av landslaget 2001 och hennes sista landskamp blev mot Slovakien på hemmaplan i VM-kvalet 2021.

Nilla Fischer har spelat totalt 189 landskamper för landslaget. Hon tilldelades även diamantbollen 2018. 

Mittbacken Nilla Fischer. Foto: Laurent Cipriani

Nilla Fischers sista match – när slutade hon med fotbollen?

I september 2022 meddelade Nilla Fischer att hon skulle lägga sin fotbollskarriär på hyllan. 

– Jag önskar att jag kunde spela fotboll hela livet, men efter varje träning och match gör det ont i kroppen. Det är dags att lyssna på det och därför har jag nu tagit beslutet att lägga skorna på hyllan, sa Nilla Fischer i ett pressmeddelande.

Nilla Fischer spelade bland annat i klubbar som Linköping, Wolfsburg och LdB Malmö under sin karriär. Hon har även en Champions League-titel, två tyska ligatitlar och OS-silver från 2016. 

Nilla Fischer och nya jobbet – ska hon bli polis?

När Nilla Fischer slutade med fotbollskarriären meddelade hon att hon skulle sätta sig i skolbänken och omskola sig till polis.
 
I en tidigare intervju med Aftonbladet berättade hon att det var fullt fokus på hennes nya karriär.

– Nu snurrar ju bara tankarna kring vad ska jag göra. Jag påbörjar min utbildning i januari och det är väl frågan om det finns tid för något annat än bara utbildningen de åren. Det får vi se, sa hon till tidningen då.

Nilla Fischers staty – vad var det som hände?

Inför VM 2019 hyllades fyra av Sveriges största fotbollsstjärnor med statyer. Då fick Nilla Fischer en staty i Linköping. Men kort efter vandaliserades statyn mitt under pågående fotbolls-VM.

Då hade någon eller några personer kastat omkull statyn i riktning mot vattnet. Endast fötterna stod kvar på platån. Statyn ställdes sedan tillbaka på sin plats, men en månad senare vandaliserades den igen.

Då hade den högra armen ryckts ur sitt läge och några fingrar på höger hand var avbrutna, skriver Aftonbladet.

Nilla Fischer statyn inför invigningen 2019. Foto: Adam Ihse/TT

Nilla Fischers fru Maria Michaela "Mika" Fischer – hur träffade hon sin partner?

Innan Fischer träffade sin nuvarande fru Maria Michaela "Mika" Fischer, 37,  hade hon bara haft relationer med män. Hon hade inte haft någon mer tanke kring att hon var något annat än heterosexuell. Men det kom att ändras när hon fick upp ögonen för Mika. 

Paret träffades på en 30-årsfest 2010, vilket Nilla berättar om i hennes sommarprat i P1 från 2015:

"På den festen hamnade vi i en intressant diskussion vilket ledde till att vi pratade i flera timmar, och när hon rörde vid mig tänkte jag 'jisses, vad händer?'. De starka känslorna som jag fick för Mika direkt gjorde att jag inte kunde sluta träffa henne".

Nilla Fischer berättar vidare i sitt sommarprat att hon hade ångest över att träffa en tjej. Däremot var den starka attraktion och glädje Nilla kände när de träffades desto starkare – och kärleken segrade.

Nilla Fischers bröllop – när gifte hon sig med Mika Fischer?

Nilla Fischer gifte sig 2013 med kärleken Mika Fischer. 

Nilla Fischer och Mika Fischer. Foto: Christine Olsson/TT

Nilla Fischers familj – har hon barn?

Nilla Fischer har tillsammans med frun Mika Fischer sönerna Neo och Eli. När paret väntade sitt andra barn skulle Nilla medverkat i sitt sista OS.

– OS är det största inom idrotten och Tokyo skulle ha blivit mitt sista OS. Samtidigt har jag gjort oerhört många mästerskap. Och att jämföra att få barn och göra ett ytterligare ett mästerskap. Då var det ett lätt beslut att ta, sa Fischer i en intervju med Expressen.

Vad heter Nilla Fischer på Instagram?

Nilla Fischer heter @fischernilla på Instagram.

Nilla Fischer i Let’s Dance 2023

Nilla Fischer medverkar i "Let's Dance" 2023 på TV4. Där tävlar hon om glasskon tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling, 38.

Här kan du läsa mer om vilka som tävlar i Let’s Dance 2023.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.