Marcus Krüger inledde målskyttet för Djurgården. Arkivbild.
Marcus Krüger inledde målskyttet för Djurgården. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Konstigt mål när Mora och Djurgården vann igen

Djurgården och Mora har börjat bäst i hockeyallsvenskans slutspel. Båda lagen har skaffat sig en 2–0-ledning i sina kvartsfinaler.

De högst seedade lagen har fått inleda med två raka hemmamatcher och Djurgården och Mora har utnyttjat läget.

Djurgården följde upp inledande 4–1 mot Karlskoga med att vinna även det andra mötet med samma siffror. Marcus Krüger inledde målskyttet i första perioden och när Olle Liss och Lukas Vejdemo gjorde mål inom loppet av 20 sekunder i mittperioden hade stockholmarna skaffat sig ett 3–0-övertag.

I mötet Mora-Södertälje dröjde de två målen länge. Axel Sundberg noterades för 1–0 med drygt sex minuter kvar, ett mål som utan tvekan var ett av säsongens konstigaste. Skottet gick utanför, men via en lurig studs i plexiglaset landade pucken på den ovetande SSK-målvakten Nikita Talapilas bakben och gick in i mål. Sundberg spädde senare på med 2--0 i tom kasse.

Hockeyallsvenskans slutspel, där vinnaren går upp i SHL, fortsätter nu med att de lägst seedade lagen har två raka hemmamatcher.

Västerås tar emot Björklöven på tisdagen (1–1 i matcher), då AIK samtidigt får Modo på besök (också 1–1). Södertälje-Mora och Karlskoga-Djurgården möts igen på onsdag.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju matcher.