San Joses Erik Karlsson (65) gjorde två mål och slog rekord i nattens förlustmatch mot Edmonton.
San Joses Erik Karlsson (65) gjorde två mål och slog rekord i nattens förlustmatch mot Edmonton. - Foto: Jason Frason/AP/TT

Karlsson slog backrekord – passerade Hedman

Publicerades: 21 Mar, 06:26

Svenske Erik Karlsson gjorde två mål för sitt San Jose i nattens NHL-ishockey och övertog därmed Victor Hedmans poängrekord för svenska backar från i fjol.


När Tampa Bays Victor Hedman i fjol gjorde 85 poäng markerade det nytt rekord för svenska backar under en och samma NHL-säsong. Det rekordet är nu utraderat efter det att San Joses Erik Karlsson satte två mål mot Edmonton i nattens match, som slutade med vinst för Edmonton med 5–4 efter förlängning.

I och med nattens två mål har Erik Karlsson nu gjort 87 poäng.

Karlsson var inte ensam svensk målskytt i matchen. Mattias Ekholm gjorde två mål för Edmonton och har därmed gjort åtta mål den här säsongen.

Svenskarna i Los Angeles var också på målhumör i hemmamötet med Calgary som Kalifornienlaget vann med 8–2.

Carl Grundström inledde det svenska målskyttet 8.15 in i första perioden. Det andra svenskmålet kom fyra minuter senare från Viktor Arvidsson assisterad av Adrian Kempe. I andra perioden gjorde Kempe själv först mål med ett handledsskott efter drygt åtta minuter och 12.44 in i perioden gjorde han ytterligare ett. Grundström som inledde Los Angeles målskytte blev också den som avslutade det 15.51 in i tredje perioden.

Av de totalt fem matcher som spelades natten till tisdagen var det bara i Colorados 5– 0 vinst mot Chicago som samtliga svenskar blev mållösa.

Gustav Forsling gjorde ett mål för sitt Florida som slog Detroit med 5–2 och Rickard Rakell gjorde Pittsburghs enda mål i 1–2-förlusten mot Ottawa.

TT
Senaste nytt

Salmings karriärstvist – satsar på höjdhopp

Grant om herrdominansen: "De har missat"

1 timme sedan
Herrgolfarna fortsätter att dominera i Scandinavian Mixed. Titelförsvararen Linn Grant förstår varför. Det är inte många hål där jag har fördel av att stå längre fram, säger hon.

Elfsborgs sköna maj – spelare och tränare prisas

2 timmar sedan
Det går bra för Elfsborg. Det ger utdelning på flera fronter. Klubben skuggar Malmö FF i allsvenskan och Jacob Ondrejka och Jimmy Thelin får individuella utmärkelser.

Manchester City – klubben som väcker känslor

2 timmar sedan
Beundran, avund, till och med förakt. Manchester City väcker starka känslor. Det är upp till var och en och förhålla sig till klubben men krasst sett till det sportsliga kan det slås fast: Managern Pep Guardiola har byggt ett världslag.

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

2 timmar sedan
Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt. Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München. Men snart ses de igen – i Wien.

Han blir ny sportchef i "Bajen" efter Jansson

idag 11:36
Det blir Mikael Hjelmberg som tar över som tillförordnad sportchef i allsvenska Hammarby efter Jesper Jansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.