Sverige sopade hem segern i hemma-VM mot Sydkorea med 7–5.
Sverige sopade hem segern i hemma-VM mot Sydkorea med 7–5. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sverige nära slutspelsplats i hemma-VM

Sverige är ytterst nära att vara klart för slutspel i curling-VM hemma i Sandviken efter att ha slagit Sydkorea med 7–5 i dagens andra match.Man har dessutom en bra möjlighet att avancera direkt till semifinal.Det går som tåget så det är väl bara att fortsätta, säger Sofia Mabergs.


Efter att ha slagit Skottland med 9–6 tidigare under dagen fick svenskorna initialt det tufft mot offensivt spelande sydkoreaner.

Inför den sjätte omgången låg Sverige under med 1–2, men då skulle man växla upp. Efter även en stark åttonde omgång kunde blågult vända och vinna med sammanlagt 7–5.

— Det var bra. Man har ju låg energi så man måste verkligen fokusera. Men jag tycker vi kämpar på skitbra och även fast de spelar väldigt offensivt så försöker vi ändå få till det och få lite sten i spel, säger Sofia Mabergs i SVT:s sändning.

Nu är Sverige mycket nära att säkra minst en kvartsfinalplats, men siktet lär vara inställt på en direktbiljett till semifinalen dit de två främsta nationerna i gruppspelet avancerar.

Sverige ligger just nu på en ensam andraplats efter fem raka segrar.

— Vi har två matcher kvar nu. Det är skönt (att ha det i egna händer). Så länge vi kan fokusera på oss själva och våra egna stenar ska det nog gå vägen, säger Sofia Mabergs.

För svensk del avslutas gruppspelet på fredag med möten mot Italien och Danmark.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!