Argentinas Lionel Messi hyllades av hemmapubliken.
Argentinas Lionel Messi hyllades av hemmapubliken. - Foto: Gustavo Garello/AP/TT

Messi och VM-laget firades efter hemmavinst

Argentinas VM-hjälte Lionel Messi levererade igen. 35-åringen satte ett av lagets två mål när Panama besegrades på hemmaplan i första landskampen sedan VM-guldet i december.Jag har alltid drömt om det här ögonblicket, att få fira med er, säger Messi.


I första landskampen efter VM-guldet i december satte Messi 2–0-målet mot Panama i 89:e minuten.

Dessförinnan hade Thiago Almada gett Argentina ledningen med 1–0 inför en extatisk hemmapublik i Buenos Aires. Det var 21-åringens första mål och tredje match för det argentinska landslaget.

Panamamötet var mer ett firande än en fotbollsmatch.

— Jag har alltid drömt om det här ögonblicket, att få fira med er, att få komma till mitt land för att lyfta en Copa America-buckla, en VM-buckla. Det är det bästa som finns, sade Messi som fick flera utmärkelser efter matchen.

Stämningen på Monumentalstadion beskrivs som kokande. 83 000 personer var på plats på läktarna, men långt fler än så – 1,5 miljoner personer – hade försökt få biljetter till matchen.

Inför avspark hyllades spelarna med allsång av "Muchachos" – sången som följde laget hela vägen genom VM i Qatar. Och efter matchen fortsatte firandet och spelarna i VM-truppen fick motta varsin miniatyr av VM-bucklan.

— Jag är evigt tacksam för den här gruppen spelare. Fotbollen är deras, den tillhör alla de som bär den här tröjan, sade Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.