Stockholm

Messi och VM-laget firades efter hemmavinst

Argentinas Lionel Messi hyllades av hemmapubliken.
Argentinas Lionel Messi hyllades av hemmapubliken. Foto: Gustavo Garello/AP/TT

Argentinas VM-hjälte Lionel Messi levererade igen. 35-åringen satte ett av lagets två mål när Panama besegrades på hemmaplan i första landskampen sedan VM-guldet i december.Jag har alltid drömt om det här ögonblicket, att få fira med er, säger Messi.


I första landskampen efter VM-guldet i december satte Messi 2–0-målet mot Panama i 89:e minuten.

Dessförinnan hade Thiago Almada gett Argentina ledningen med 1–0 inför en extatisk hemmapublik i Buenos Aires. Det var 21-åringens första mål och tredje match för det argentinska landslaget.

Panamamötet var mer ett firande än en fotbollsmatch.

— Jag har alltid drömt om det här ögonblicket, att få fira med er, att få komma till mitt land för att lyfta en Copa America-buckla, en VM-buckla. Det är det bästa som finns, sade Messi som fick flera utmärkelser efter matchen.

Stämningen på Monumentalstadion beskrivs som kokande. 83 000 personer var på plats på läktarna, men långt fler än så – 1,5 miljoner personer – hade försökt få biljetter till matchen.

Inför avspark hyllades spelarna med allsång av "Muchachos" – sången som följde laget hela vägen genom VM i Qatar. Och efter matchen fortsatte firandet och spelarna i VM-truppen fick motta varsin miniatyr av VM-bucklan.

— Jag är evigt tacksam för den här gruppen spelare. Fotbollen är deras, den tillhör alla de som bär den här tröjan, sade Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.