Linnea Ström. Arkivbild.
Linnea Ström. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Kinhult och Ström skuggar täten i Kalifornien

Publicerades: 1 Apr, 11:54

Både Frida Kinhult och Linnea Ström var bland de allra bästa under andra rundan i LPGA-tourtävlingen i Kalifornien. De svenska golfarna ligger 12:a respektive 16:e inför helgens spel.


Bara tre spelare var vassare än Linnea Ström under fredagens spel. Fem birdies och resten par gav 66 slag och göteborgskan ligger –3 totalt efter två rundor. På den tredje rundan får Ström mäta sina krafter i en tvåboll med världstvåan Nelly Korda.

Frida Kinhult fick ingen bra start med två tidiga bogeys, men avslutningen var vass. Det blev sex birdies på de tolv sista hålen och 67 slag på rundan. Kinhult ligger –4 och har sex slag upp till tätduon.

Leder på –10 gör Yin Ruoning, Kina, och Kim Hyo-joo, Sydkorea.

Även Maja Stark (40:e, på par) och Pernilla Lindberg (51:a, +1) får spela vidare i helgen. Däremot är det färdigspelat för Madelene Sagström, Ellinor Südow, Linnea Johansson och Dani Holmqvist.

TT
Senaste nytt

Skrällen: Lukaku bänkas i CL-finalen

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

1 timme sedan
De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

2 timmar sedan
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

2 timmar sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

3 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.