Patrik Kittel på Well Done i EM 2019. Nu har stoet gjort comeback i tävling efter 21 månaders skadeuppehåll.
Patrik Kittel på Well Done i EM 2019. Nu har stoet gjort comeback i tävling efter 21 månaders skadeuppehåll. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Kittel och Well Done segrare i comebacken

Publicerades: 2 Apr, 14:08

Efter ett nästan två år långt skadeuppehåll kunde Patrik Kittel rida dressyrhästen Well Done i tävlingarna i Aachen i Tyskland.Det blev succé direkt. Trea i GP och seger i kür.


"Hon har gått jättefint här, gör vi rätt nu så kan hon komma tillbaka dit hon var", säger Kittel till Svenska ridsportförbundet.

Well Done skadades precis inför OS i Tokyo 2021. Efter 21 månader gjorde stoet comeback.

"Det har varit många stunder när jag har tvivlat och två år är en väldigt lång tid. Det har varit så svårt att veta vart det skulle ta vägen och även om vi hela tiden har jobbat för det här så är det ändå lite att man känner sig lite förvånad på något sätt", säger Kittel.

Det svenska ekipaget fick 78,910 procent i den avslutande küren.

Kittel blev femma med Well Done i VM 2018

TT
Senaste nytt

Skrällen: Lukaku bänkas i CL-finalen

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

1 timme sedan
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

2 timmar sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

3 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.