Miami Heats Jimmy Butler dunkar framför Boston Celtics guard Jaylen Brown.
Miami Heats Jimmy Butler dunkar framför Boston Celtics guard Jaylen Brown. - Foto: Michael Dwyer

Miami till final – stoppade historisk vändning

Boston Celtics hade chansen att skriva baskethistoria på hemmaplan. Miami Heat satte stopp för den sensationella vändningen. Efter 103–84 i den sjunde och avgörande matchen är Miami klart för final i NBA-slutspelet. Vi har mer att ge, lovar den storspelande Jimmy Butler.


Efter att ha legat under med 0–3 i semifinalserien lyckades Boston vinna tre raka matcher. Hade laget vunnit även den sjunde och avgörande hade det varit det första i ligans historia att stå för en sådan vändning.

Men det ville sig inte, framför allt rådde det klasskillnad när det gällde trepoängare, där Miami prickade hälften av försöken, medan Boston inte ens fick i var fjärde.

"Måste lida ibland"

Matchen slutade 103–84 till Miami. Det skedde nästan på dagen ett år efter att Boston vann den sjunde matchen i Miami för att ta sig till final.

Inget NBA-lag har misslyckats med att ta sig vidare efter att ha en 3–0-seger i matcher. Nu slapp Miami bli det första laget med en sådan plump i protokollet.

Nu väljer tränaren Eric Spoelstra att se återkomsten – när det verkligen gällde – som något positivt, och hyllar den "kollektiva andan".

— Ibland måste du lida för att få de saker du verkligen vill ha, säger han på en presskonferens efter matchen.

"Förväntansfulla"

Konferensfinalseriens mest värdefulla spelare blev Miamis Jimmy Butler som återigen storspelade, och stod för 28 poäng. Miami hade också god hjälp av Caleb Martin som stod för 26 poäng.

— Vi höll samman som grupp. Som lag pratade vi om att åka i väg och få med oss en tuff (seger) på bortaplan, och det var precis vad vi gjorde, säger Butler enligt AP, och fortsätter:

— Men vi är inte nöjda. Vi är förväntansfulla. Vi är glada, men vi har mer att ge.

Miami tar i och med segern östra konferensens pokal och får möta Denver Nuggets i NBA-final. Denver har aldrig tidigare spelat NBA-final trots medverkan i ligan i 47 år.

Miami å sin sida har vunnit NBA-titeln tre gånger förut, senast 2013.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!