Pernille Harder och Magdalena Eriksson byter Chelsea mot Bayern München. Duon har skrivit på var sitt treårskontrakt med Bundesligajätten. Arkivbild.
Pernille Harder och Magdalena Eriksson byter Chelsea mot Bayern München. Duon har skrivit på var sitt treårskontrakt med Bundesligajätten. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Eriksson och Harder till Bayern: "Två toppspelare"

Svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson är klar för Bayern München, skriver den tyska fotbollsklubben på sin hemsida. Även danska anfallsstjärnan Pernille Harder, sambo med Eriksson, har skrivit på för Bayern. "En extraordinär klubb med en imponerande historia", säger Eriksson.


Både Eriksson och Harder har tecknat treårskontrakt med Bundesligajätten, som nyligen tog hem ligatiteln i Tyskland.

De anländer till Bayern München från ett annat mästarlag; för några dagar sedan säkrade deras nuvarande klubb Chelsea sin fjärde raka ligatitel i England.

Det var en känslosam Eriksson som nyligen meddelade att hon lämnar Londonlaget, som hon spelat i sedan flytten från Linköping 2017. Nu ser den 29-åriga mittbacken, som var lagkapten i Chelsea, fram emot ett nytt fotbollsäventyr i Bayern.

Goda referenser

"Jag fick en bra känsla direkt. FC Bayern är en extraordinär klubb med en imponerande historia. Jag ser verkligen fram emot att lära känna mina nya lagkamrater, att vinna tillsammans, att utvecklas mer som spelare och att lära känna kulturen som finns i klubben", säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Tidigare har landslagskollegor som Amanda Ilestedt och Hanna Glas spelat i Bayern München. Båda tycks ha talat varmt om den tyska storklubben.

"En av anledningarna till att jag ville komma hit var för att jag aldrig tidigare har hört så mycket gott (om en klubb) från tidigare spelare. Alla mina landslagskollegor njöt av sin tid här", säger Eriksson.

"Tar oss till nästa nivå"

Pernille Harder, 30, kom till Chelsea 2020 och har, precis som i alla klubbar hon spelat i, levererat mängder av mål och målgivande passningar i England. Hon har två gånger, 2018 och 2020, utsetts till Europas bästa spelare av Europeiska fotbollsförbundet (Uefa). Danskan är också välbekant med Bundesliga. Mellan 2017 och 2020 gjorde hon 105 mål på 114 tävlingsmatcher för Bayern Münchens stora rival Wolfsburg.

"Pernille och Magdalena är två toppspelare med massor av erfarenhet. De har vunnit många titlar och deltagit i många stora turneringar, både på klubblagsnivå och i landslagssammanhang. De utgör ett perfekt tillskott till vårt lag och ger vår talangfulla trupp ännu mer kvalitet. De kommer att ta oss till nästa nivå", säger Bayern Münchens tränare Alexander Straus.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.