Barbara Bonansea, till höger, avgjorde sent för Juventus. Arkivbild.
Barbara Bonansea, till höger, avgjorde sent för Juventus. Arkivbild. - Foto: Ennio Leanza/AP/TT

Juventus cupmästare efter drama

Dramatiskt var det sannerligen då Juventus säkrade segern i italienska cupen på söndagskvällen. Finalen mot Roma slutade 1–0 efter att Barbara Bonansea satt avgörandet i den tredje tilläggsminuten.


I Juventus - som i och med segern fick revansch på Roma, Romklubben tog ju som bekant hem Serie A framför näsan på "Juve" - spelade Linda Sembrant från start och Paulina Nyström byttes in i den andra halvleken.

Roma, som är något av en svenskkoloni, startade helt utan blågula inslag. Däremot satt både Beata Kollmats och Stephanie Öhrström på bänken.

TT
/
Senaste nytt

Dokuserie följer Messi i Miami

1 timme sedan

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

igår 23:00
Chelseas säsongsinledning har varit en stor besvikelse. Kanske kommer vändningen nu? Borta mot Fulham tog de en efterlängtad seger, 2–0, och klättrar därmed i tabellen.

Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

igår 22:20
Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

igår 22:18
Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

igår 22:16
Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Mellberg: "Börjar bli väldigt tröttsamt"

igår 21:54
Brommapojkarna sliter för sin allsvenska överlevnad – det märktes i den andra halvleken mot Malmö FF. Då skakade BP om serieledaren, men bortalaget fick nöja sig med en hedersam förlust. Det börjar bli väldigt tröttsamt, säger tränaren Olof Mellberg efter 1–2-förlusten.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.