Duplantis styrkebesked– satte världsårsbästa

Armand Duplantis, 23, hade inga som helst problem med att vinna tävlingen i nederländska Hengelo. “Mondo” satte världsårsbästa när han vann på 6,11. Sedan gick svenske stavhoppsstjärnan för världsrekord.


Duplantis petade, tack vare 6,11, amerikanen KC Linghfoot ner till en andraplats på världsårsbästalistan.

Lighfoot imponerade stort när han, i lördags, satte nytt amerikanskt rekord i Nashville genom att klara 6,07, vilket petade "Mondo" ner till en andraplats i världen i år.

Duplantis, som innan tävlingen i Nederländerna hade hoppat 5,91 utomhus, revanscherade sig ett dygn senare och återtog rekordet och är tillbaka som etta.

Efter att ha säkrat segern gick Duplantis för världsrekord – 6,23. Men den här gången gick det inte hela vägen för svensken som i blåsten fick nöja sig med nämnda världsårsbästa samt nytt banrekord.

Säsongens stora mål är VM i Budapest i slutet av augusti.

TT
/
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.