Expertkommentatorn Claes Hellgren var nära att dö.
Expertkommentatorn Claes Hellgren var nära att dö. - Foto: Leif R Jansson/Björn Larsson Rosvall/TT

Viaplay-profilen Claes Hellgren nära att dö – nekades ambulans med 1,5 liter blod i buken

Viaplays handbollskommentator Claes Hellgren var nära att dö i våras. 68-åringen kom in till akuten med 1,5 liter blod i buken.
– Någon timme senare hade det varit morsning och goodbye, säger han till Aftonbladet.


Det var den 31 mars som Claes Hellgren drabbades av plötsliga smärtor i magen, efter att ha varit ute och tränat. När frun Maria kom hem efter en promenad med hunden låg den 68-årige Viaplay-profilen på golvet på toaletten, skriver Aftonbladet.

När operatören på 112 inte ville skicka en ambulans eftersom Claes Hellgren inte ansågs tillräckligt sjuk, satte sig Maria i bilen och körde sin man till sjukhuset i Västerås. 

Frida Karlsson sjuk – efter drömsemester på exotisk ö

Akut operation för Claes Hellgren

Röntgen visade att fem blodkärl hade spruckit i handbollsprofilens mage och 1,5 liter blod hade runnit ut i buken. 

Efter operation och några dagars intensivvård, kunde Claes Hellgren återvända till hemmet i Västerås. 

– De sa inget då, men efteråt berättade de att hade jag inte åkt in då hade jag inte överlevt. Någon timme senare hade det varit morsning och goodbye, säger han till tidningen. 

"Förstår att det finns ett slut"

Men oturen var inte över där. Hellgren drabbades av infektion i bukhålan och när den väl var över, fick han tarmvred och fick spendera ännu en till vecka på sjukhus. 

Nu mår 68-åringen bra igen, även om han fortfarande blir trött snabbt. Nästa vecka väntar Champions League-final i Köln för Viaplay. 

– Jag förstår att det finns ett slut, men också att det finns hopp om att bli bättre. Jag blir mer ödmjuk inför livet, säger Claes Hellgren efter nära döden-upplevelsen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!