Denvers Aaron Gordon dunkar. Denver leder nu matchserien mot Miami, som spelas i bäst av sju, med 2–1.
Denvers Aaron Gordon dunkar. Denver leder nu matchserien mot Miami, som spelas i bäst av sju, med 2–1. - Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Denver vann tredje finalmatchen

Jamal Murray och Nikola Djokic blev historiska när deras Denver besegrade Miami med 109–94 i den tredje NBA-finalen. Denver leder nu finalserien med 2–1 i matcher.


Miami var dock det lag som inledde starkast men halvvägs in i första perioden kom Denver in i matchen och perioden slutade 24–24. Andra perioden var jämn men Denver ledde med 54–48 när den var slut. I tredje tog Denver helt över kommandot och drog ifrån till 82–68.

Flest poäng, 34, gjorde Denvers Jamal Murray. Miamis meste poängplockare blev Jimmy Butler med 28. Denvers Nikola Jokic noterades för 21 poäng och både han och Jamal Murray lyckades med en så kallad "trippel dubbel", det vill säga tvåsiffrigt i tre av fyra statistikkategorier.

För Jokic var det den andra under finalserien. Men det är första gången någonsin som två spelare från samma lag lyckas med det i samma match.

— Det var deras överlägset bästa prestation som duo på deras sju år tillsammans, säger Denvertränaren Michael Malone på en presskonferens efter matchen.

Jokic själv tog rekordet med ro.

— Jag är bara glad att vi vann matchen. Det var en viktig seger för oss eftersom de vann i vår arena. Vi ville inte hamna i ett 1–2-underläge, säger han.

Nattens vinst innebär att Denver, som vann det första mötet, återtar ledningen i finalserien då det nu står 2–1 i matcher mellan lagen. Finalen avgörs i bäst av sju möten.

Nästa gång lagen möts, i den fjärde finalmatchen, är natten mot lördagen svensk tid.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.