Denvers Aaron Gordon dunkar. Denver leder nu matchserien mot Miami, som spelas i bäst av sju, med 2–1.
Denvers Aaron Gordon dunkar. Denver leder nu matchserien mot Miami, som spelas i bäst av sju, med 2–1. - Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Denver vann tredje finalmatchen

Jamal Murray och Nikola Djokic blev historiska när deras Denver besegrade Miami med 109–94 i den tredje NBA-finalen. Denver leder nu finalserien med 2–1 i matcher.


Miami var dock det lag som inledde starkast men halvvägs in i första perioden kom Denver in i matchen och perioden slutade 24–24. Andra perioden var jämn men Denver ledde med 54–48 när den var slut. I tredje tog Denver helt över kommandot och drog ifrån till 82–68.

Flest poäng, 34, gjorde Denvers Jamal Murray. Miamis meste poängplockare blev Jimmy Butler med 28. Denvers Nikola Jokic noterades för 21 poäng och både han och Jamal Murray lyckades med en så kallad "trippel dubbel", det vill säga tvåsiffrigt i tre av fyra statistikkategorier.

För Jokic var det den andra under finalserien. Men det är första gången någonsin som två spelare från samma lag lyckas med det i samma match.

— Det var deras överlägset bästa prestation som duo på deras sju år tillsammans, säger Denvertränaren Michael Malone på en presskonferens efter matchen.

Jokic själv tog rekordet med ro.

— Jag är bara glad att vi vann matchen. Det var en viktig seger för oss eftersom de vann i vår arena. Vi ville inte hamna i ett 1–2-underläge, säger han.

Nattens vinst innebär att Denver, som vann det första mötet, återtar ledningen i finalserien då det nu står 2–1 i matcher mellan lagen. Finalen avgörs i bäst av sju möten.

Nästa gång lagen möts, i den fjärde finalmatchen, är natten mot lördagen svensk tid.

TT
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

1 timme sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.