Micke Leijnegard är programledare på SVT.
Micke Leijnegard är programledare på SVT. - Foto: Henrik Montgomery/TT & Stella Pictures

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. Här är allt du vill veta om 58-åringens familj, inkomst och uppväxten i Maranatarörelsen.


Nyheter24 har samlat det som googlas mest om SVT:s programledare Micke Leijnegard

Micke Leijnegard: Familj, fru och  barn

Den 58-årige programledaren är sedan många år gift med Sanna Leijnegard Norell, 45. Tillsammans har de sönerna Igor, 13, och Varg, 9.

Micke Leijnegard – var bor han?

Micke Leijnegard bor i Stockholms innerstad, men han har också ett sommarhus i Roslagen. 

Micke Leijnegard – Mästarnas mästare 

I 15 säsonger har Micke Leijnegard varit programledare för SVT:s succéprogram Mästarnas mästare. 

I en tidigare intervju med Nyheter24 har 58-åringen berättat om det läskigaste som hänt under inspelningen av programmet.

Här kan du läsa mer skäckskadan i Mästarnas mästare: "Minns hennes skrik".

Micke Leijnegard kristen – är han med i en sekt?

Micke Leijnegards föräldrar var medlemmar i Maranatarörelsen, en utbrytargrupp från pingstkyrkan. Ledare för rörelsen var Arne Imsen, som var för barnaga och jämförde homosexualitet med nazism.

Leijnegards pappa stod Arne Imsen nära, och flyttade till Norrland för att sprida Maranatarörelsen. Ett arbete som gjordes gratis, vilket resulterade i en minst sagt dålig ekonomi.

– Vi var utfattiga. Pappa skulle ju inte ha någon lön, gud skulle försörja honom. Vi levde på frivilliga gåvor, och fick inget från rörelsen, har Micke Leijnegard sagt i en tidigare intervju med Aftonbladet, och sa vidare:

– Imsens uttalanden om barnaga och homosexualitet var något som dök upp sent i rörelsens historia. Pappa reagerade mycket starkt på dem, och jag minns att han muttrade om dem hemma.

När Micke Leijnegard var åtta år hoppade familjen av rörelsen, och gick tillbaka till pingstkyrkan. 1986 gick SVT-profilen själv ur pingstkyrkan, i samband med att han började plugga på folkhögskola. 

Micke Leijnegard – och klippet med Peter Settman

I ett inslag i Gomorron Sverige 2008 intervjuade Micke Leijnegard Peter Settman om en ny säsong av "Så ska det låta". 

Men det är övergången från intervjun till ämnet trafficking som gjort inslaget till en youtube-klassikern "Stel stämning med Micke Leijnegard".

I övergången framställer nämligen Micke Leijnegard sig själv och Peter Settman som två sexköpare. 

– Titta på den här bilden: Två herrar Peter Settman och Micke Leijnegard, och så tänker ni att vi är sådana där män som skulle kunna åka ut till lägenhetsbordeller i någon Stockholmsförort och köpa sex av unga tjejer som lurats hit från något fattigt land i öst. Det skulle kunna vara någon av oss, det skulle kunna vara vem som helst, säger han i SVT-programmet. 

Här kan du läsa fler nyheter om Micke Leijnegard.

Relaterat
Micke Leijnegard avslöjar: Det här är drömdeltagaren i Mästarnas mästare
Vem är drömdeltagaren i Mästarnas mästare? Nyheter24 ställde frågan till programledaren Micke Leijnegard, som avslöjade vem av alla fantastiska idrottare det faktiskt är.
Här är det sjukaste som hänt i Mästarnas mästare: ”Trodde det var en dokusåpa”
Mästarnas mästare är inne på sin femtonde säsong, och det har hänt en hel del under inspelningarna av SVT-succén. För Nyheter24 berättar programledaren Micke Leijnegard om en deltagare som inte riktigt visste vad hon gav sig in på.
Micke Leijnegard om sena festkvällarna i Mästarnas mästare: "Skvaller och bärs"
Mästarnas mästare må vara ett sport- och tävlingsprogram – men det betyder inte att deltagarna inte festar till det då och då. Det berättar programledaren Micke Leijnegard mer om när han gästar Fördomspodden.
Senaste nytt

Bellingham visade klassen för Real igen

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

1 timme sedan
Modo träffade målramen både en och två gånger. Leksand satte pucken i nät – och hade en storspelade målvakt. Jag tycker inte att de får så farliga chanser, säger Filip Larsson efter 4–0-segern.

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

2 timmar sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.