I Mästarnas mästare 2016 inträffade en skräckskada.
I Mästarnas mästare 2016 inträffade en skräckskada. - Foto: Skärmavbild SVT

Här är det värsta som hänt i Mästarnas mästare: "Minns hennes skrik"

Mästarnas mästare är inne på sin femtonde säsong och Micke Leijnegard har varit programledare samtliga år. För Nyheter24 berättar han om det absolut läskigaste som hänt under inspelningarna av SVT-succén.
– Det var otäckt, för det var en allvarlig skada, säger han.


Mästarnas mästare hade premiär 2009 och har sedan dess varit en tittarsuccé i SVT. I programmet möts före detta elitidrottare under två veckor där dagarna fylls av utmanande tävlingar, tillbakablickar på deltagarnas karriärer och långa middagar. 

Per Elofsson, Peter Forsberg, Thomas Ravelli och Magdalena Forsberg är bara några av de stjärnor som kammat hem titeln Mästarnas mästare genom åren. 

Programmet har blivit en riktig långkörare, och samtliga 15 säsonger har letts av Lars-Michael "Micke" Leijengard, 58. Något som SVT-profilen ibland har svårt att ta in.  

– Jag inser ibland att, oj shit är det 15 år. Är det därför jag börjar få gråa hår, säger han till Nyheter24.  

Här kan du läsa om hur mycket alkohol deltagarna fick under Mästarnas mästare 2023.

Skräckskadan i Mästarnas mästare

Många härliga upplevelser har passerat under inspelningarna av programmet, men även en riktigt läskig händelse som Micke Leijnegad minns väl än i dag. 

Det var i Mästarnas mästare 2016, när basketstjärnan Kicki Johansson skadade sig illa under en löptävling och skrek ut sin smärta. 

– Jag tror hela muskeln är av. Det kändes som hela låret gick av, sa hon i programmet.

Kicki Johansson, näst längst till vänster, i Mästarnas mästare 2016. Foto: SVT

Micke Leijnegard: "Man förstod direkt" 

Det visade sig att Kicki Johansson hade rätt. Lårmuskeln var av, och skadan var så pass allvarlig att hon aldrig blev helt återställd.  

– Hennes skrik. Man förstod direkt att det var allvar, säger Micke Leijnegard och fortsätter: 

– Det var otäckt, för det var en allvarlig skada på riktigt. Och det är ju så, att har man tränat på den nivån så har man stor muskulatur. 

Här kan du läsa alla nyheter om Mästarnas mästare 2023.

/
/
SVT
Senaste nytt

Nadal gör comeback i Australien

Mammas dilemma: Syskonens stormatcher samma kväll

Fotbollsstjärnan Stina Blackstenius spelar måstematch klockan 20. En halvtimme senare kan lillasyster Nina Koppang göra VM-debut med handbollslandslaget. Det ställer till det för familjen. De får nog kolla på två skärmar, säger Koppang inför kvällens VM-premiär mot Kina.

Norska Qatar-kritiken: "Fifa har försvunnit"

1 timme sedan
För ett år sedan pågick det kritiserade fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nu har det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness varit på besök i landet för att följa upp hur Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har hanterat sina löften om förbättrade mänskliga rättigheter i Qatar.

Jagar nionde raka guldet: "Alla vill putta ned oss"

2 timmar sedan
VM i Singapore blir Åsa Karlssons sista som svensk förbundskapten. Nu vill hon avsluta på topp – och ta Sveriges nionde raka guldmedalj. Det är klart att det kommer vara känslosamt, säger hon.

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

idag 09:08
För drygt en månad sedan tog Rafael Roldán Bermúdez, som assisterande tränare, SM-guld med Hammarby i damallsvenskan.

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

idag 09:00
HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.