I Mästarnas mästare 2016 inträffade en skräckskada.
I Mästarnas mästare 2016 inträffade en skräckskada. - Foto: Skärmavbild SVT

Här är det värsta som hänt i Mästarnas mästare: "Minns hennes skrik"

Mästarnas mästare är inne på sin femtonde säsong och Micke Leijnegard har varit programledare samtliga år. För Nyheter24 berättar han om det absolut läskigaste som hänt under inspelningarna av SVT-succén.
– Det var otäckt, för det var en allvarlig skada, säger han.


Mästarnas mästare hade premiär 2009 och har sedan dess varit en tittarsuccé i SVT. I programmet möts före detta elitidrottare under två veckor där dagarna fylls av utmanande tävlingar, tillbakablickar på deltagarnas karriärer och långa middagar. 

Per Elofsson, Peter Forsberg, Thomas Ravelli och Magdalena Forsberg är bara några av de stjärnor som kammat hem titeln Mästarnas mästare genom åren. 

Programmet har blivit en riktig långkörare, och samtliga 15 säsonger har letts av Lars-Michael "Micke" Leijengard, 58. Något som SVT-profilen ibland har svårt att ta in.  

– Jag inser ibland att, oj shit är det 15 år. Är det därför jag börjar få gråa hår, säger han till Nyheter24.  

Här kan du läsa om hur mycket alkohol deltagarna fick under Mästarnas mästare 2023.

Skräckskadan i Mästarnas mästare

Många härliga upplevelser har passerat under inspelningarna av programmet, men även en riktigt läskig händelse som Micke Leijnegad minns väl än i dag. 

Det var i Mästarnas mästare 2016, när basketstjärnan Kicki Johansson skadade sig illa under en löptävling och skrek ut sin smärta. 

– Jag tror hela muskeln är av. Det kändes som hela låret gick av, sa hon i programmet.

Kicki Johansson, näst längst till vänster, i Mästarnas mästare 2016. Foto: SVT

Micke Leijnegard: "Man förstod direkt" 

Det visade sig att Kicki Johansson hade rätt. Lårmuskeln var av, och skadan var så pass allvarlig att hon aldrig blev helt återställd.  

– Hennes skrik. Man förstod direkt att det var allvar, säger Micke Leijnegard och fortsätter: 

– Det var otäckt, för det var en allvarlig skada på riktigt. Och det är ju så, att har man tränat på den nivån så har man stor muskulatur. 

Här kan du läsa alla nyheter om Mästarnas mästare 2023.

/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.