Caroline Wozniacki gör comeback. Arkivbild.
Caroline Wozniacki gör comeback. Arkivbild. - Foto: Liselotte Sabroe/AP/TT

Wozniacki gör oväntad comeback – vill spela OS

Tidigare världsettan Caroline Wozniacki återvänder till proffstennisen. Det bekräftar 32-åringen för tidningen Vogue. OS i Paris är definitivt ett mål, säger danskan.


Wozniacki gjorde sin senaste proffsmatch under 2020 års Australian Open.

Men hennes sista var det inte.

— Jag ska spela US Open (i år). Det finns en elektrisk atmosfär i New York som jag inte kan få nog av, och jag har spelat så bra där i många år. Efter det har jag ett par månader på mig att förbereda mig för Australien. OS i Paris (2024) är definitivt ett mål också, säger Wozniacki till Vogue.

Det danska tennisfenomenet Caroline Wozniacki lämnade en framgångsrik karriär bakom sig när hon ställde skorna på hyllan för tre år sedan.

Sedan dess har 32-åringen hunnit med att bilda familj.

Sjukdomen satte stopp

Bland främsta meriterna märks en förstaplacering på världsrankningen och seger i Australian Open 2018 – hennes hittills enda grand slam-titel.

Skadeproblem hindrade danskan från fler titlar. Särskilt smärtsam var en kronisk inflammationssjukdom som gjorde att hon inte kunde ta sig ur sängen.

— Jag ville bara sova. Efter en match sov jag i 43 timmar under två dygn. Jag tog fram en plan på exakt vad jag behövde äta och dricka och planerade min träning och mina resor i detalj. Till sist insåg jag att jag behövde en paus.

Tror på sig själv

Men skadorna stoppar henne inte från att göra comeback.

— Hur länge kommer jag kunna spela på högsta nivå? Ett, två, tre år kanske? Jag vet inte. Men jag vet att om fem år, när mina barn går i skolan, så är det för sent. Jag kommer inte göra några modiga uttalanden, men om jag inte trodde på mig själv skulle jag inte göra detta. Jag är för tävlingsinriktad för att bara dyka upp och inte känna att jag är en av de bästa spelarna.

Några vidare nerver verkar Wozniacki inte känna kring återkomsten.

— Är jag nervös? Egentligen inte. Jag återvänder till något jag älskar. Ja, jag kommer vara nervös inför en match. Jag är okej med det. Kan jag vinna US Open? Jag tror det. Kan jag vinna Australian Open? Jag tror det. Det är därför jag gör det här. Och jag antar att vi får se vad som händer.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!