Kosovare Asllani spelar i AC Milan i Italien, utöver det svenska landslaget.
Kosovare Asllani spelar i AC Milan i Italien, utöver det svenska landslaget. - Foto: Jon Super & Björn Larsson Rosvall/TT

Landslagsstjärnan Kosovare Asllani om uppväxten: "Var väldigt oroligt"

Fotbollsproffset tillika landslagets stjärna Kosovare Asllani har spelat i flera toppklubbar runt om i Europa. Föräldrarna kom till Sverige från Kosovo innan krigets utbrott, men fick bevittna fasan när anhöriga blev kvar.


Kosovare Asllanis ålder – hur gammal är hon?

Kosovare Asllani föddes den 29 juli 1989. Det innebär att hon fyller 35 år under sommaren 2024. 

Kosovare Asllanis partner – har hon pojkvän?

Enligt de uppgifterna Nyheter24 tagit del av är Kosovare Asllani inte i någon relation i dagsläget. I en intervju med Femina har hon tidigare berättat att fotbollskarriären inneburit att relationer försakats då det är svårt att kombinera proffslivet med kärlek.

– Han måste anpassa sitt liv efter mig eftersom jag lever ett liv som inte kan anpassas. Det är inte som en herrspelare som kan flytta med hela sin familj och köpa ett stort hus. Man kan inte försörja en hel familj som damfotbollsspelare, det är annorlunda, sa hon då.

Här kan du läsa om alla kärlekspar i fotbollslandslaget.

Kosovare Asllanis lön – hur mycket tjänar hon?

Enligt sajten lönello.se har Kosovare Asllani en årslön på omkring fem miljoner kronor. Det skulle i så fall innebära att hon har en genomsnittlig månadslön på 416 666 kronor. Hur mycket den exakta inkomsten ligger på, inklusive sponsoravtal, är okänt.

Kosovare Asllanis längd – hur lång är hon?

Enligt sajten fotbollstransfers.com är Kosovare Asllani 166 centimeter lång. 

Var kommer Kosovare Asllanis föräldrar från?

Kosovare Asllanis föräldrar föddes och växte upp i Kosovo. De flyttade till Sverige under 1980-talet. De bevittnade kriget på distans, men levde med en ständig skräck för anhöriga som var kvar, har Kosovare Asllani berättat för tidningen Expressen

– De minnen jag har är att det var väldigt oroligt. Föräldrar som varit väldigt oroliga. De kunde inte få tag i familjen hemma i Kosovo. De visste inte om de levde eller inte fanns, berättade hon för Expressen.

I intervjun med Femina berättade hon under sommaren 2022 att det under uppväxten var viktigt att skaffa sig ett jobb som skulle kunna göra så hon kunde ”betala tillbaka” för mammans slit. 

– Jag ville ha ett jobb bara och tjäna pengar för att köpa allt min mamma önskade.

Vilket lag spelar Kosovare Asllani i?

Sedan 2022 tillhör Kosovare Asllani det italienska storlaget AC Milan. 

Hon har tidigare spelat i klubbar som Linköping, Chicago Red Stars, Kristianstads DFF, Paris Saint-Germain, Manchester City och Real Madrid. 

Har Kosovare Asllani Instagram?

På Instagram heter Kosovare Asllani @asllani9. Där delar hon med sig av bilder från både privatlivet och livet som fotbollsproffs till över 318 000 följare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!