Under presskonferensen efter segern mot USA fick Zećira Mušović en fråga som får folk att rasa.
Under presskonferensen efter segern mot USA fick Zećira Mušović en fråga som får folk att rasa. - Foto: Christine Olsson/TT & Scott Barbour

Frågan till landslagets Zećira Mušović får folk att rasa: ”Skitsnack”

Under åttondelsfinalen mot USA i fotbolls-VM var målvakten Zećira Mušović en av det svenska landslagets klart lysande stjärnor. Efter matchen, under presskonferensen, fick hon dock en fråga om en viss Zlatan Ibrahimović.


Zećira Mušović var det svenska landslagets stora stjärna i segern mot USA i åttondelsfinalen av fotbolls-VM. Sverige tog sig vidare efter att ha vunnit straffläggningen och efteråt hyllades den svenska målvakten unisont för sin storstilade insats. 

Reporter rasar mot frågan: "Totalt respektlöst"

På den efterföljande presskonferensen valde en reporter att ställa en fråga som kommit att väcka stor uppståndelse och även ilska. Reportern frågade Zećira Mušović om hon kände Zlatan Ibrahimović. Mušović svarade då att alla i Sverige vet vem Zlatan är. 

Nu väljer en BBC-reporter att rida ut och kritisera branschkollegans insats och istället hylla Mušović.

"Jag satt två platser från journalisten som ställde den här frågan och jag kunde inte tro vad jag hörde. Totalt respektlöst efter en sådan fantastisk insats", skriver BBC:s reporter Emma Smithsociala medieplattformen X, tidigare kallat Twitter

Hon väljer även att lyfta fram att reportrarna får möjligheten att ställa tre frågor. Smith var då inte nöjd med att en av dem handlade om just Zlatan.  

"Vi får endast ställa tre frågor var till Mušović på presskonferensen. En av dem var det här skitsnacket".

Kollegornas enorma hyllning: "Bäst när det gäller" 

Zećira Mušović får nu uppbackning av följare på Instagram. I kommentarsfältet till den senaste bilden är hyllningarna unisona från både följare och kollegor i med- och motståndarlag. 

En följare hyllar den svenska målvakten. Foto: Skärmavbild Instagram/zeciramusovic
Den svenska mittbacken Amanda Ilestedt imponerades av kollegans insats mot USA. Foto: Skärmavbild Instagram/zeciramusovic
Likaså Barcelona och Sveriges offensiva storstjärna Fridolina Rolfö. Foto: Skärmavbild Instagram/zeciramusovic
Foto: Skärmavbild Instagram/zeciramusovic

Även motståndaren tillika superstjärnan Pernille Harder från Danmark skickar sin hyllning till den svenska målvakten. 

Foto: Skärmavbild Instagram/zeciramusovic


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!