Caroline Wozniacki. Arkivbild.
Caroline Wozniacki. Arkivbild. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau via AP/TT

Wozniacki gör comeback efter tre år: "Inte orolig"

Tidigare världsettan Caroline Wozniacki gör sig redo för comeback efter mer än tre år som pensionär. Under tisdagen gör hon comeback på WTA-touren – OS i Paris är det långsiktiga målet. Tennismässigt känner jag att jag gör det bra på träning, och det kommer att gå bra när jag är där ute. Så jag stressar inte, säger den 33-åriga danskan.


Wozniacki gjorde sin senaste proffsmatch under 2020 års Australian Open. Sedan dess har hon hunnit med att bilda familj. Men hennes sista match var det inte – i juni meddelade tennisstjärnan att hon kommer att spela US Open, som inleds i slutet av augusti.

— Jag är inte orolig. Det handlar bara om att få in fler och fler matcher och ju mer jag spelar desto bättre kommer jag att spela. Jag hoppas att jag kommer att vara på topp för US Open, säger den tidigare världsettan enligt Forbes.

Comeback i Montréal

I comeback-matchen ställs danskan mot australiensiska Kimberly Birrell i den första omgången av WTA-turneringen i Montréal. Matchen spelas på tisdag.

— Realistiskt sett, när man inte har spelat på touren – och inte har spelat en match – på så här länge så kan man aldrig återskapa hur det är att spela match. Det spelar ingen roll hur mycket man tränar, och hur många träningsset man spelar, säger Wozniacki.

Siktar på Paris-OS

Danskans långsiktiga mål är att delta i Paris-OS nästa sommar. Till US Open, årets sista grand slam-turnering, som inleds 28 augusti har hon fått ett wildcard. Detta eftersom att hon är tvåfaldig finalist (2009 och 2014).

— Jag ska spela US Open (i år). Det finns en elektrisk atmosfär i New York som jag inte kan få nog av, och jag har spelat så bra där i många år. Efter det har jag ett par månader på mig att förbereda mig för Australien. OS i Paris (2024) är definitivt ett mål också, sade hon i samband med att hon offentliggjorde sina comebackplaner.

Bland Wozniackis främsta meriter märks en förstaplacering på världsrankningen och seger i Australian Open 2018 – hennes hittills enda grand slam-titel.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!