Efter fotbollskarriären har Bojan Djordjic arbetat som expertkommentator.
Efter fotbollskarriären har Bojan Djordjic arbetat som expertkommentator. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Claudio Bresciani / TT

Bojan Djordjic om ovanan inte ens föräldrarna känner till: "Jag ska sluta"

Bojan Djordjic blev utsedd till Årets unga spelare i storklubben Manchester United. Efter karriären sadlade han om och satsade på rollen som expertkommentator i tv, något som ledde fram till den omdiskuterade intervjun med Janne Andersson.


Bojan Djordjics ålder – hur gammal är han?

Bojan Djordjic föddes den 6 februari 1982. Det innebär att han fyller 42 år i början av 2024.

Bojan Djordjics längd – hur lång är han?

Enligt statistikdatabasen Transfermarkt.com är Bojan Djordjic 183 centimeter lång. 

Vem är Bojan Djordjic pappa Ranko Djordjic?

Bojan Djordjics pappa heter Ranko Djordjic. Liksom sonen var även han en fotbollsspelare, en firad sådan i hemlandet Jugoslavien. Där spelade han för Željezničar Sarajevo, Čelik Zenica men framför allt storklubben Röda Stjärnan där han var med och firade stora framgångar. 

Bojan Djordjics familj – har han några barn?

Enligt de uppgifter Nyheter24 tagit del av framgår det inte huruvida Bojan Djordjic har egna barn.

Har Bojan Djordjic någon fru?

Bojan Djordjic var tidigare i relation med en kvinna vid namn Maria. Huruvida de är ett par än i dag framgår inte av de uppgifter Nyheter24 tagit del av. Däremot är han den enda vuxna som är skriven på sin adress. 

Bojan Djordjics karriär – har han spelat i Manchester United?

Bojan Djordjic värvades 1999 som en hyllad ungdomstalang till storklubben Manchester United. Efter sin debutsäsong i klubbens ungdomslag blev han utnämnd till Årets unga spelare. 

Han tillhörde Manchester United fram till 2004 innan han valde att gå vidare. Det blev blott två matcher i den klassiska röda tröjan, en som inhoppare och en från start mot Tottenham respektive Arsenal.

Vad hände i Bojan Djordjics bråk med Janne Andersson?

Det var efter Sveriges EM-kvalmatch mot Azerbajdzjan som det hettade till rejält mellan Viaplays studioexpert Bojan Djordjic och Sveriges förbundskapten i fotboll Janne Andersson. 

Bojan ifrågasatte varför inte Jesper Karlsson fått mer speltid vilket fick Andersson att se rött. Han tyckte att man istället skulle vara glad och se till vinsten istället för att leta fel. 

Bråket kulminerade när Janne Andersson kontrade med en motfråga som handlade om vad Djordjic själv ”representerar”, varpå experten tolkade det som att hans serbiska rötter åsyftades. Något Andersson kraftigt dementerade. 

Efteråt har Bojan Djordjic och Janne Andersson uttalat sig vid flera tillfällen om bråket. För Sportbladet berättade Bojan om hur han själv kände när frågan ställdes.

– Den är tuff fortfarande. Och jag vet ju att den frågan har delat upp folk i läger. Jag blev under den intervjun Bojan, 17. För allt man har hört under sin karriär, allt man har jag gjort för att bli accepterad så blev det den här stämpeln: ”Men du är inte en av oss.” Det är väl en naturlig reaktion om man har förståelse för vad jag har upplevt sen jag kom till Sverige 1992.

Är Bojan Djordjic expertkommentator i fotbolls-VM 2023?

Bojan Djordjic är en av experterna på plats under fotbolls-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. I en intervju med Aftonbladet har han berättat om det jobbigaste han behövt hantera i och med med resan till andra sidan jorden och omställningen till lagarna kring tobak.

Under flygresan till Nya Zeeland fick Djordjic minst sagt bekänna färg då han underskattade restiden och mängden snus som behövs om man är snusare.

– Jag underskattade verkligen den där flygresan på 16 timmar. Mina föräldrar vet ju inte att jag snusar. Jag ska sluta. Om jag kunde sluta röka så ska jag kunna sluta snusa. Jag ska vara på topp. Har jag bestämt mig för något ska det bli så, berättade han. 

Hur mycket tjänar Bojan Djordjic?

Enligt de senaste uppgifterna från Skatteverket hade Bojan Djordjic en fastställd förvärvsinkomst på 701 800 kronor under 2021. Det ger honom en genomsnittlig månadslön på 58 483 kronor, vilket Nyheter24 tidigare kunnat rapportera.

Vad heter Bojan Djordjic på Instagram?

På Instagram heter Bojan Djordjic @bojandjordjic7. Där delar han med sig av bilder av både privat- och yrkesmässig karaktär till närmare 81 000 följare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!