Bojan Djordjic har efter spelarkarriären synts i Viaplays studiosändningar
Bojan Djordjic har efter spelarkarriären synts i Viaplays studiosändningar - Foto: Claudio Bresciani / TT & Stella pictures

Från proffs till studioexpert – så mycket tjänar Viaplays Bojan Djordjic

Bojan Djordjic var en stor talang när han som tonåring lämnade Sverige för spel i Manchester United. Under karriären vann han bland annat SM-guld med AIK. Men hur mycket tjänar han egentligen efter spelarkarriären? Nyheter24 har svaret.


Bojan Djordjic är son till Ranko Djordjic som var en firad stjärna i det serbiska fotbollslaget Röda Stjärnan som var framgångsrika på 1980-talet. 

Bojan själv gick som ungdomsproffs till det engelska storlaget Manchester United, där han bland annat blev utsedd till klubbens bästa unga spelare år 2000. Därefter hann han med att spela i bland annat Röda Stjärnan, Rangers, Antwerpen och framför allt AIK, som han vann SM-guld med 2009. 

Numera syns Bojan Djordjic främst i samband med Viaplays Premier League-sändningar eller det svenska herrlandslagets matcher där han både kommenterar och agerar studioexpert. 

Allsvenskan spelarlöner 2022: IFK Värnamo – han tjänar mest

Bojan Djordjics lön – så mycket tjänar han

Enligt de senaste uppgifterna från Skatteverket för inkomståret 2021, som Nyheter24 tagit del av, hade Bojan Djordjic en förvärvsinkomst på 701 800 kronor. Det ger honom en genomsnittlig lön på 58 483 kronor i månaden. 

Utöver lönen hade han även ett överskott av kapital på 24 353 kronor för helåret 2021.

Allsvenskan spelarlöner 2022: IFK Norrköping – han tjänar mest

/
Relaterat
Senaste nytt

Tonåringar i rätten för hängningsmord

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Svag krona gör statsskulden dyrare

Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

1 timme sedan
Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

2 timmar sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.