Sverige spelar semifinal i fotbolls-VM mot Spanien på Eden Park i Auckland.
Sverige spelar semifinal i fotbolls-VM mot Spanien på Eden Park i Auckland. - Foto: Pontus Lundahl/TT

VM-semifinal: Spanien 2 - 1 Sverige

Under tisdagsförmiddagen tar sig Sverige an Spanien i semifinalen av fotbolls-VM 2023.

Sverige möter Spanien i semifinalen av fotbolls-VM 2023. Matchen spelas på Eden Park i Auckland på Nya Zeeland.

Oavgjort i halvtid

Sverige går till halvtidsvila med resultatet 0-0. Tre minuter innan halvtid hade Fridolina Rolfö ett gyllene läge att sätta ledningsmålet men Cata Coll i det spanska målet var med på noterna.

Den första halvleken har varit en jämn tillställning med farliga lägen åt båda hållen.

1-0 Spanien

I den 81:a minuten sätter Paralluelo 1-0 för Spanien.

Sverige kvitterar: 1-1

Inhopparen Rebecka Blomqvist kvitterar med två minuter kvar av ordinarie tid.

Spanien tar ledningen: 2-1

I den 90:e minuten sätter Carmona Garcia ledningsmålet för Spanien.

Finalmissen

Sverige förlorar semifinalen med 2-1 mot Spanien efter ett dråpligt mål i slutminuterna. Nu väntar bronsmatch i Brisbane mot antingen England eller värdnationen Australien.