Khaddi Sagnia.
Khaddi Sagnia. - Foto: Jessica Gow/TT

Missade VM-final: "Känner glädje"

Khaddi Sagnias VM är över. Nu kan hon stå över resten av säsongen. — Det känns som att jag är klar, säger längdhopparen efter att ha missat final i Budapest.


Khaddi Sagnia har haft en tuff säsong. I början av juni, i Florens, kände hon smärtan i ena knät. Trots känningen valde hon att tävla i Grekland ett par dagar senare men sedan var hon tvungen att fokusera på rehab.

29-åringen var nära att avsluta säsongen i förtid, och stå över VM i Budapest.

VM var en chansning

Men till Ungern kom hon.

Lika glad över att vara på plats – lika stor glädje kände hon efter att ha missat final.

— Ärligt talat, jag känner glädje. Jag kunde genomföra tävlingen och där jag är nu och där jag har varit under de här månaderna, så känner jag glädje över situationen.

Sagnia tog 6,19 i första hoppet, sedan följde ett tramp och sedan hennes längsta i kvalet, 6,35.

En längd som dock var långt ifrån kvalgränsen på 6,80 eller att vara bland de tolv främsta.

— Det var en chansning, vi tog den och det var bra för mitt psyke att bara få komma hit, gå in där och vara i bubblan och få kämpa på, säger hon.

Knäskadan, en irritation som resulterade i en reaktion i form av en svullnad, har stoppat Khaddi Sagnia från att tävla sedan början av juni.

Efter finalmissen i VM är hon inne på att ställa in resten av säsongen.

— Någonstans känner jag att jag är klar, jag vill bara dra hem, äta gott, resa i väg… Jag behöver verkligen komma ur den här bubblan. Det har varit för mycket stress, säger hon.

Något beslut är dock inte taget.

— Vi ska prata lite, jag och min tränare och alla andra runt omkring, och så får vi se vad det blir.

Duon missade längdfinal

Även för Tilde Johansson, 5,99, är VM över. VM-debutanten Maja Åskag, som inte heller tog sig vidare, har dock trestegskval på onsdag att förbereda sig för.

— Det var inte min bästa tävling i år. Det krävdes 6,61 för att gå vidare och jag gjort det i typ alla mina tävlingar, säger Åskag och menar att det ändå finns många saker att ta med till nästa gång hon kliver in på Nemzeti Atlétikai Központ-stadion.

— Det här var en bra erfarenhet.

Hanna Hermansson sprang 1 500 m på säsongsbästa 4.06,42 – men tiden räckte inte till för att ta sig vidare till semifinal.

För Simon Sundström gick det bättre.

25-åringen är i final på 3 000 meter hinder efter att ha slutat femma i sitt kvalheat på personbästa 8.12,10.

Finalen avgörs på tisdag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!