Thiago Braz kommer inte till start i friidrotts-VM 2023 på grund av dopingavstängning.
Thiago Braz kommer inte till start i friidrotts-VM 2023 på grund av dopingavstängning. - Foto: Darko Vojinovic & Fredrik Sandberg/TT

Armand Duplantis om dopningskandalen inför VM: ”Det är bara piss”

En av Armand Duplantis största konkurrenter, brasilianaren Thiago Braz är avstängd då han fastnat i en dopningkontroll efter den senaste tävlingen på Stockholms stadion i juli.


En av de största konkurrenterna till världens bästa stavhoppare Armand Duplantis är brasilianaren Thiago Braz. Dock kommer OS-guldmedaljören, som slutade tvåa bakom Duplantis i Tokyo-OS, inte till start i friidrotts-VM 2023 i Budapest på grund av en dopningavstängning som hänger över honom.

Det var efter stavhopparnas senaste tävling på Stockholms stadion i juli som han testade positivt för den otillåtna substansen ostarin, som är klassad som en anabola stereoid. 

Här är alla kärlekspar i landslaget i friidrott: ”Försökte länge…”

Armand "Mondo" Duplantis: "Bedrövligt för sporten"

Favorittippade Duplantis berättar för Expressen hur han ser på konkurrentens avstängning.

– Det är alltid bedrövligt för sporten, speciellt för de som förlorade mot honom i avgörande ögonblick. Och det är rätt många personer.

Han förklarar hur tankarna går till den franska stavhopparen Renaud Lavillenie, som kom tvåa i OS i Rio 2016 bakom just Braz.

– Hade han kunnat ha två guld nu? Då förändras bilden av hans karriär. Det är bara piss, du vill inte se det, säger Armand Duplantis.

För tillfället inväntar Braz resultatet för B-provet och om även det visar sig vara positivt riskerar han att stängas av i hela fyra år.

Frågan om flickvännen Desiré Inglander som får Mondo att svettas: "Trubbel"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!