Växjös tränare Jörgen Jönsson. Arkivbild.
Växjös tränare Jörgen Jönsson. Arkivbild. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Jönsson efter förlusten: "Vi fick en lektion"

Växjö hade inte en chans borta mot Rögle. Ängelholmsklubben vann med 3–1 – smickrande siffror för SM-guldvinnaren från Småland. Vi fick en lektion i dag, säger Växjötränaren Jörgen Jönsson.


Ängelholmsfödde Jörgen Jönsson – han gjorde fem säsonger i Rögles A-lag i unga år – fick ingen trevlig lördagsafton inför drygt 6 000 åskådare i Catena arena.

— Det var väl inget snack om att bästa laget vann matchen. Vi får kämpa hårt och försvarar oss under stunder väldigt bra, men det är mycket försvarsspel, säger Jönsson efter 1–3-förlusten.

— I dag mötte vi ett för oss mycket bättre lag och det var tufft, fortsätter han.

Saknade fem forwards

Det regerande mästarlaget Växjö föll med 1–4 borta mot Färjestad i SHL-premiären, men tog därefter två raka trepoängare mot Malmö (5–3) och Oskarshamn (5–2).

Borta mot Rögle saknade Växjö dock kvintetten Dylan McLaughlin, Tobias Rieder, Hugo Gustafsson, Elias Rosén och Martin Lundberg.

— Kul att se alla yngre grabbar som kliver in och försöker göra sitt bästa, och gör det i stunder ganska bra. Men det är ett stort steg att kliva in i SHL-kostymen. Vi fick en lektion i dag och den får väl lära oss av, säger Jörgen Jönsson.

Växjötränaren blev själv utvisad i slutet när han reagerade på att målvakten Emil Larmi fick två minuter för att ha flyttat målburen. Larmi ansåg att det var fel på "peggen" som håller målburen fast isen – i frustration över utvisningen kastade han i väg "peggen" en bra bit på isen.

— Jag reagerar för första gången på hela matchen vad jag tycker är en felaktig utvisning. Han (domaren) tycker att jag reagerar för starkt, säger Jönsson.

"Blir överkörda"

Forwarden Marcus Sylvegård tog SM-guld med Växjö 2021 efter finalseger mot just Rögle, men han har de två senaste säsongerna spelat i moderklubben Malmö. Nu är han tillbaka hos smålänningarna och i mitten av den andra perioden reducerade 24-åringen till 1–3 i numerärt överläge.

Närmare än så kom inte Växjö.

— Första två perioderna blir vi överkörda ganska duktigt och kommer rätt lindrigt undan med 1–3 inför tredje. Sedan tycker jag att vi spelar bättre i tredje perioden. Rögle är tajta där bak och släpper inte till så många lägen, säger Sylvegård.

Att laget saknade fem forwards märktes.

— Det är ganska tufft att spela på tre kedjor i SHL, men samtidigt ska vi klara det bättre, säger Marcus Sylvegård.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!