Linn Grant och Maja Stark under årets Solheim Cup.
Linn Grant och Maja Stark under årets Solheim Cup. - Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Succédebut för svenskorna: "Jag har aldrig haft så här kul i hela mitt liv"

Maja Stark och Linn Grant var starkt bidragande till att Europa får behålla Solheim Cup-bucklan. Båda lämnar debuten med plusstatistik. Festen har bara börjat, säger Grant mitt i firandet.


14–14 i golfdrabbningen på Finca Cortesín innebär att Europa, som hade två raka segrar inför mötet, får behålla Solheim Cup-bucklan.

Det hade knappast gått utan svenska debutantduon Maja Stark och Linn Grant.

Stark var med och spelade ihop 2,5 poäng på sina fyra matcher, efter att ha vunnit sin avslutande singel mot Allisen Corpuz.

— Jag hoppades hela tiden att pressen skulle göra mig bättre och jag tycker att den gjorde det, säger Stark.

Tog tre debutpoäng

Grant knep 3 poäng efter ha fått spela samtliga fem matcher. I den sista blev det visserligen förlust, mot urstarka Megan Khang som vann söndagens första singelmatch på det 18:e hålet.

Trots det nederlaget fick både Grant och Stark avsluta helgen dränkta i champagne efter rysarupplösningen av årets Solheim Cup. De två skånskorna, födda 1999, kramade om varandra mitt i kalabaliken där Europa firade att USA snuvades på segern.

En perfekt slutpunkt på en vecka som har gett mersmak inför fortsättningen på golfkarriären.

— Jag har aldrig haft så här kul i hela mitt liv. Och jag är så glad över att få vinna det här för Suzann (Pettersen, kapten), säger Stark.

"Har kunnat njuta"

Grant bar på ungefär liknande känslor:

— Det här har varit en jätteupplevelse, sjukt kul. Hoppas att man får uppleva det många gånger till, säger hon.

— Jag trodde att jag skulle vara sjukt mycket mer nervös än jag har varit. Jag har verkligen känt att jag har kunnat njuta av hela upplevelsen.

Svenskorna kan känna sig rätt säkra på att få vara med på nytt när nästa Solheim Cup avgörs redan om ett år, då på amerikansk mark.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!