Två av Europas Ryder Cup-hjältar: Sveriges Ludvig Åberg och Nordirlands Rory McIlroy.
Två av Europas Ryder Cup-hjältar: Sveriges Ludvig Åberg och Nordirlands Rory McIlroy. - Foto: Christer Höglund/TT

Världsstjärnan hyllar Åberg: "Helt fantastisk"

Känslorna var lika starka som för två år sedan. Men den här gången grät Rory McIlroy glädjetårar. Efter Europas Ryder Cup-seger hyllade han svenske rookien Ludvig Åberg. Förhoppningsvis är han en del av Europas lag under de kommande 20 åren, säger den nordirländske stjärnan.


En otröstlig Rory McIlroy bröt ihop efter den förkrossande förlusten i Ryder Cup för två år sedan. Efter 9–19 mot USA på Whistling Straits berättade den nordirländske golfstjärnan att det gör extra ont att förlora som en del av ett europeiskt lag.

När Europa fick sin revansch på söndagen, och återtog pokalen efter 16,5–11,5 på Marco Simone Golf & Country Club utanför Rom, var McIlroy därför i sjunde himlen.

"Enormt stort"

Medan solen sjönk ner bakom den italienska huvudstadens stadskärna kastade han sig i den ena lagkamratens famn efter den andra.

— Vi fick rejält med stryk förra gången så att komma tillbaka och ta revansch på det här sättet, det är enormt stort, säger McIlroy.

Bland dem som 34-åringen firade med på 18:e hålets böljande fairway fanns en svensk nykomling.

Ludvig Åberg blev som den minst meriterade spelaren någonsin uttagen i årets Ryder Cup. Även om han avslutade med förlust i söndagens singel mot amerikanen Brooks Koepka var det ändå en lyckad premiär för 23-åringen, som vann två matcher och förlorade två under veckan.

Knockades av svensken

Världstvåan Rory McIlroy, som gjorde sitt sjunde Ryder Cup, är full av beundran.

TT: Hur tycker du att Ludvig Åberg skötte sig i sin första Ryder Cup?

— Han var helt fantastisk. Första gången jag fick chansen att spela med honom var när vi var här i Rom för att känna på banan för några veckor sedan. Jag hade hört talas om hur bra han var, men jag blev helt knockad av hur bra han spelade, säger McIlroy.

— Förhoppningsvis är han en del av Europas Ryder Cup-lag under de kommande 20 åren eller så. Det kommer att bli fantastiskt att följa honom medan hans karriär tar nya steg. Men han antog den här utmaningen galant redan under den här veckan, och gjorde extremt bra ifrån sig.

TT: Har du också 20 år till i dig?

— Haha, förhoppningsvis inte. Hmm, 15. Jag ger mig själv 15 år.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!