Mudryk fick, till slut, jubla för Chelsea.
Mudryk fick, till slut, jubla för Chelsea. - Foto: Kin Cheung/AP/TT

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

Chelseas säsongsinledning har varit en stor besvikelse. Kanske kommer vändningen nu? Borta mot Fulham tog de en efterlängtad seger, 2–0, och klättrar därmed i tabellen.

Men det såg inledningsvis ut att bli en match där det inte ville sig för Chelsea. Armando Broja fick redan efter två minuter ett jätteläge. 22-åringen tog sig förbi Fulhams målvakt Bernd Leno men missade sedan grovt.

En föraning om vad som skulle vänta? Inte alls.

I den 18:e minuten satte Mykhailo Mudryk 1–0 för Chelsea. Ukrainaren som värvades in för dyra pengar i januari har inte alls fått det att lossna i Chelsea men gjorde nu sitt första mål för klubben. Efteråt var glädjen stor.

Chelsea-glatt var det en minut senare också. Efter slarv i Fulhams försvar kunde Armando Broja ta revansch på sig själv och sätta 2–0.

Fulham tog sig till några lägen därefter, men utan att få hål på Chelsea.

Slutsiffrorna i Londonderbyt blev 2–0 till Chelsea som klättrar upp till en elfteplats i tabellen.