Peter Forsberg vill se en utökad serie av SHL.
Peter Forsberg vill se en utökad serie av SHL. - Foto: Johan Löf/TT & Stina Stjernkvist/TT

Peter Forsbergs ord om SHL delar följarna i två läger: "För tusan"

En av Sveriges största sportprofiler genom tiderna, Peter Forsberg, har flera förslag till hur han skulle vilja se SHL utvecklas. I Sportbladets livepodd "Hockeymorgon" delade han med sig av åsikterna, som delar följarna i två läger.


Under onsdagsmorgonen medverkade en av Sveriges allra bästa hockeyspelare genom tiderna i Sportbladets livepodd "Hockeymorgon", Peter Forsberg. Under sin medverkan diskuterades bland annat Svenska Hockeyligans (SHL) förutsättning till att vara en konkurrenskraftig liga och hur den ska bli bättre än vad den är i dag. 

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet

Peter Forsberg: Dela upp SHL

"Foppa" berättade att han ser flera möjligheter till hur ligan ska bli bättre och om han själv får bestämma föredrar han en utökad liga där fler lag får plats.

– Jag skulle nog vilja se 16 lag. Det finns hallar, det finns publik, det finns spelare, sa han. 

En annan åsikt han delade med sig av, vilket också rört upp känslor i kommentarsfältet på Sportbladets Instagram-profil, är den där han tycker att SHL:s matcher bör vara mer inriktad på geografiska områden. Han vill att lagen i SHL ska spela fler matcher mot lag som är närmare belägna.

– Jag tycker man kanske kan dela upp så det blir lite norr och lite söder så man får möta de som är närmast någon gång till. 

Avslutningsvis betonade han hur svårt det är för lag som åker ur SHL att ta sig tillbaka till den högsta ligan likt det är för lagen i Allsvenskan att ta sig upp.

– Sen tycker jag att de som vinner Allsvenskan får gå direkt upp så man får två lag som byter serie varje år så det inte blir så otroligt tufft att åka ur.

Här kan du läsa om sanningen bakom Armand Duplantis rekordmetod i stavhopp

Följarna reagerar på Foppas förslag: "Ingen uppdelning för tusan"

Det är många som håller med ikonen om både utökningen av antal lag i SHL och uppdelningen av fler matcher mot regionala motståndare. 

"Helt rätt. Foppa är kung", skriver en.

En annan konstaterar att något måste göras för ligans skull.

"Det behövs en förändring i SHL".

Men andra är inte på samma linje som Forsberg utan menar istället att en utökad liga skulle resultera i att hockey-Sverige klumpas ihop. Andra tycker att Sverige är ett för litet land för att kunna upprätthålla två starka högstaligor.  


Foto: Skärmavbild Instagram/sportbladet
Foto: Skärmavbild Instagram/sportbladet

Här kan du läsa om alla paren i det svenska fotbollslandslaget

SHL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!