Bänkad. Så slutade Carl Lindboms mardrömsdebut i Tre Kronor.
Bänkad. Så slutade Carl Lindboms mardrömsdebut i Tre Kronor. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Lindboms mardröm: "Vill vara bättre"

Fyra insläppta mål efter en kvart och utbytt. Debuten i Tre Kronor blev till en mardröm för Färjestads succékeeper Carl Lindbom. Det är sjukt tråkigt att få en sån start, jag vill vara bättre, säger han efter 2–5 mot Tjeckien i Karjalaturneringen.


Den 20-årige målvaktstalangen, utlånad till Färjestad från NHL-laget Vegas, har haft en spikrak karriär de senaste åren.

Från allsvenskan till SHL, från juniorlandslaget till Tre Kronor.

Det här var första motgången på länge.

Samtidigt var det ingen som lastade Lindbom – för de insläppta målen var ett resultat av en kollektiv kollaps av Tre Kronor.

En sällan skådad.

"Fattade läget"

Förbundskaptenen Sam Hallam var snabbt framme hos Lindbom när han byttes ut mot Linus Söderström efter dryga 15 minuter.

— Det är en tuff sits, men Calle var väldigt lugn. Han fattade läget. Jag tar inte ut honom för att han har silat in ett par puckar. Han gav en analys direkt på sitt spel och jag sade att jag bara ville göra något så att vi inte skulle hamna ännu längre ned, berättar Hallam efteråt.

Carl Lindbom säger:

— Jag kände mig bra innan matchen, jag hade bra tempo i kroppen. De tre första målen var ganska svåra, men det fjärde vill jag ha tillbaka så klart. Det var det jag sade till honom. Jag köper totalt att han byter ut mig för att få en ändring, säger Lindbom.

Konstant uppförsbacke

Sam Hallam beskriver matchen inför ett utsålt Vida arena "som en uppförsbacke egentligen hela matchen".

— Jag är så klart jättebesviken på sättet vi kommer ut. Vi har en ambition att spela ett spel som vi inte alls kommer upp till. Framför allt blir vi väldigt passiva i vårt försvarsspel där vi ger väldigt mycket plats och tid till tjeckerna.

Det var inte så här Hallam ville visa upp sig inför sin gamla hemmapublik som älskar sin tränare för de tre SM-gulden han fixade till Växjö.

Dessutom med familj och vänner på läktaren.

— Det är så här det är. Det är klart att jag hade velat ha en helt annan match, men så är sporten. Den är inte rättvis och den är brutal. Förtjänar man inte mer så får man inte mer, säger Hallam och fortsätter:

— Nu handlar det om att få upp oss igen och prestera och leverera på lördag.

Då väntar Schweiz i fortsättningen av Karjalaturneringen.

Och hur reser sig Carl Lindbom?

— Man kommer att tänka på vad som hände. Men det som har hänt har hänt. Man önskar att man hade kunnat spola tillbaka, men man måste acceptera och gå vidare, säger han.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!