William Nylander, längst till höger, firas av sina lagkamrater efter att ha gjort matchens första mål i mötet med Calgary. - Foto: Cole Burston/AP/TT

Nylander tvåmålsskytt när Toronto vann

William Nylander fortsätter att ösa in poäng i NHL-ishockeyn. I nattens drabbning gjorde svensken två mål och en assist när hans Toronto slog Calgary med 5–4 efter straffar.

Den formstarke 27-åringen var också den som inledde målskyttet när han fick in en puck i numerärt överläge tre minuter in i den första perioden.

Gästande Calgary lyckades kvittera några minuter senare genom Conor Zary innan Calle Järnkrok gav hemmalaget ledningen på nytt, hans fjärde mål och tillika nionde poäng för säsongen.

I mittenakten drog hemmalaget ifrån ytterligare tack vare ett mål från Nylander – med en man mindre på isen – och ett från John Tavares med en assist signerad Nylander.

Gästerna kom dock igen och lyckades reducera två gånger om innan perioden var slut. Tidigt i tredje kom också kvitteringen när Martin Pospisili slog till via en assist från Mikael Backlund.

Efter en mållös förlängning vann Toronto efter straffar med 5–4.

I och med nattens poängskörd har Nylander gjort 21 poäng på 14 matcher och ligger nu femma i poängligan, som toppas av Vancouvers Elias Pettersson.

En annan svensk som nätade under natten var Joel Eriksson, som satte Minnesotas sista mål i lagets 3–2-förlust mot Carolina.

Även Kevin Stenlund noterades för en fullträff när han skickade in 5–2 för Florida i öppen kasse och därmed spikade slutresultatet.