William Nylander firar efter att ha satt 2–2 i mötet med Vancouver.
William Nylander firar efter att ha satt 2–2 i mötet med Vancouver. - Foto: Christopher Katsarov/AP/TT

Formstark Nylander gjorde mål igen

William Nylander slog till med en ny fullträff när hans Toronto slog Vancouver med 5–2 i nattens NHL-ishockey.

Nylanders mål kom fem minuter in i mittenperioden och innebar att hemmalaget kvitterade till 2–2.

Tio minuter senare kunde Toronto gå upp i ledningen tack vare Noah Gregor, som förvaltade en passning från Morgan Rielly.

I tredje gjorde sedan Nicholas Robertson 4–2 innan David Kampf slutligen punkterade matchen med sitt första mål för säsongen och fastställde slutresultatet 5–2.

En annan svensk som noterades för poäng i mötet var Vancouvers Elias Pettersson. Hans assist vid 1–0-målet innebär att han befäster sin plats i toppen av poängligan med 25 poäng på 15 matcher.

Nylander ligger å sin sida på delad fjärdeplats med 22 poäng.

Filip Forsberg stod för två mål och en assist när hans Nashville föll med 7–5 på hammais mot Phoenix.

Även Erik Karlsson levererade ett mål när Pittsburgh krossade Buffalo med 4–0.