Kärlekslivet blomstrar för flera av de svenska landslagsspelarna.
Kärlekslivet blomstrar för flera av de svenska landslagsspelarna. - Foto: Instagram/hagman, Christine Olsson/TT & Instagram blohmlinn

Fotbollsproffs och lagkompisar: Här är kärleksparen i handbollslandslaget

En är fotbollsproffs, en är tränare och en tredje är lagkompisens bror. Här är kärleksparen i det svenska handbollslandslaget.


Kärleken sprudlar i det svenska handbollslandslaget som är i kasst med att jaga ett historiskt guld i VM som avgörs i Sverige, Norge och Danmark under december. 

Och på kärleksfronten är det också guldkant på tillvaron. Vissa av spelarna är tillsammans med varandra medan andra träffat allt från fotbollsproffs till handbollstränare i utlandet.

Nyheter24 listar paren i det svenska handbollslandslaget.

Ny kärlek och partnerbyten – här är alla paren i skidskyttelandslaget

Olivia Mellegård och Calle Johansson

Landslagets vänstersexa Olivia Mellegård träffade kärleken Calle Johansson 2022. Till vardags spelar han fotboll i allsvenska IFK Göteborg och hon handboll i Sävehof från samma stad. 

I en intervju med Göteborgs-Posten har hon berättat hur paret först träffades.

– Vi har gemensamma vänner så vi kom i kontakt med varandra. Sen hade inte jag så mycket koll på fotboll men vi klickade bra. Vi kom bra överens och det känns jättebra, sa Mellegård till tidningen våren 2023.

Linn Blohm och Robin Carlsson 

Mittsexan Linn Blohm spelar till vardags i den ungerska klubben Györ. I landslaget spelar hon med vännen Jenny Carlson och det var genom henne hon träffade kärleken. Nämligen hennes bror, Robin Carlson. 

För SVT Sport har Blohm berättat om känslorna när deras relation inleddes 2022. 

– Jag visade direkt för Jenny att han skrev till mig. I början var det mest snack om handboll. Det var sen när det blev mer seriöst som det blev jobbigt att vi spelade tillsammans. Hur ska det här gå? Vad händer om det inte funkar? Hur kommer vår relation bli då? Både jag och Robin var tydliga med att om det inte blir något så är det inget som kommer emellan mig och Jenny.

Anna Lagerquist och Linus Ekman 

Anna Lagerquist träffade partnern, tillika handbollstränaren Linus Ekman 2017. Hon spelar till vardags i franska Nantes och han tränar den svenska elitklubben Sävehof. 

– Det är klart att det inte är optimalt att inte bo tillsammans, men vi ska inte stå i vägen för varandras karriärer. För egen del så är jag bara spelare en viss tidsperiod. Då får jag kräma ur det jag kan och så får vi lösa det därefter, har hon sagt i en intervju med Göteborgs-Posten.

Här är alla flickvänner och fruar till spelarna i fotbollslandslaget

Jamina Roberts och Emil Berggren

Jamina Roberts lever tillsammans med sportchefen Emil Berggren. Hon spelar till vardags i Vipers Kristiansand och han axlar rollen som sportchef i SHL-klubben Amo HK.

På Emil Berggrens födelsedag 2020 föddes parets dotter.

Nathalie Hagman och Daniela de Jong

Storstjärnan Nathalie Hagman och Daniela de Jong har kallats landslagets ”äkta par”. Deras relation inleddes 2022 och för Aftonbladet har Hagman berättat hur det är att dela landslagsäventyret tillsammans med flickvännen.

– Det känns jättemysigt och härligt att man får en sådan här upplevelse ihop. Det blir mer att man är lagkompisar här och så har vi ett privatliv hemma. Så pass professionella är vi. När vi är i landslaget har jag vänner som jag känt länge, och hon också. Så det är inte att vi ”sitter ihop” här på något sätt, absolut inte.

/
Senaste nytt

Förre NHL-stjärnan får ny roll i Tre Kronor

Polisen: Fotbollsvåldet ökade förra säsongen

1 timme sedan
Antalet allvarliga incidenter och våldet på fotbollsmatcher i landets högsta herrserier ökade under 2023 jämfört med föregående år, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Gustavsson om rasismanklagelserna: "Förvånad"

1 timme sedan
Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att ge besked om lagkapten Sam Kerr får spela i OS efter anklagelser om rasistiska trakasserier.

Klart: Då spelas kvartsfinalerna i svenska cupen

1 timme sedan
Svenska cupens kvartsfinaler lottades på måndagskvällen och nu är det också klart exakt när i helgen som de fyra fotbollsmatcherna kommer att spelas.

Ante Budimir matchhjälte för Osasuna

1 timme sedan
Osasuna vann hemmamatchen mot Alaves i La Liga i fotboll med 1–0.

Inter tog ny seger

2 timmar sedan
Inter och Genoa möttes på måndagen på Giuseppe Meazza. Inter hade åtta vinster i rad i Serie A i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2-1 (2-0).