Luis Díaz. Arkivbild.
Luis Díaz. Arkivbild. - Foto: Ivan Valencia/AP/TT

Häktas för kidnappningen av stjärnans föräldrar

Två män inblandade i kidnappningen av Liverpoolstjärnan Luis Díaz föräldrar har häktats. Den ena mannen påstås ha övertalat en person nära Díaz-familjen att hjälpa till i bortförandet.


Det var den 28 oktober som fotbollsstjärnan Luis Díaz föräldrar kidnappades av maskerade män på motorcyklar på en bensinmack i staden Barrancas i hemlandet Colombia.

ELN-gerillan, som låg bakom bortförandet, kallade senare den för "ett misstag" och båda föräldrarna släpptes.

Nu har två män begärts häktade för sina roller i kidnappningen.

Enligt colombianska åklagare ska den ena mannen ha övertalat en person med nära band till Díaz-familjen att hjälpta till genom att avslöja föräldrarnas vardagsrutiner.

Den andra mannen påstås ha legat bakom logistiken i bortförandet och ha förvillat föräldrarna på bensinmacken.

Båda männen nekar till anklagelserna.

Liverpoolstjärnans mamma fritogs av polis bara timmar efter kidnappningen medan pappan förblev i fångenskap i tolv dagar. Han blev fri efter förhandlingar mellan ELN-gerillan och den colombianska regeringen.

Luis Díaz är en av Colombias största idrottsstjärnor. Han gick till Liverpool i januari 2022 för en kostnad av 727 miljoner kronor.

TT
/
Senaste nytt

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

1 timme sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

3 timmar sedan
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

idag 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.

Mål för Isak – och Liverpool avgjorde sent

idag 18:04
Alexander Isak gjorde ett efterlängtat mål och Newcastle tog en efterlängtad hemmaseger. Svenskens nick visade vägen när Wolverhampton besegrades med 3–0.