Anders Lindblad, sportkrönikör och sekreterare i Bragdnämnden, tillkännager att diskuskastaren Daniel Ståhl tilldelas Svenska Dagbladets guldmedalj, Bragdguldet, 2023.
Anders Lindblad, sportkrönikör och sekreterare i Bragdnämnden, tillkännager att diskuskastaren Daniel Ståhl tilldelas Svenska Dagbladets guldmedalj, Bragdguldet, 2023. - Foto: Anders Wiklund/TT

Ståhl tilldelas Bragdguldet: "Oerhört stort"

Diskuskastaren Daniel Ståhl tilldelas Bragdguldet 2023. Det är oerhört stort. Nu är man med i den riktiga ligan, säger Ståhl.


Daniel Ståhl intervjuas av Svenska Dagbladet, efter tillkännagivandet, i träningsanläggningen i Malmö.

— Jag är otroligt stolt, säger han.

31-åringen tilldelas Bragdguldet för första gången. Han får det för sitt VM-guld i Budapest i augusti. Då ledde Ståhl inför den sista kastomgången (69,37 meter) men passerades av regerande världsmästaren Kristjan Ceh som kastade 70,02. I sitt sista kast skickade Ståhl i väg diskusen 71,46, det längsta någonsin i en VM-final, och tog karriärens andra VM-guld.

— Jag kände mig som en orangutang med stora armar och med stridsvagn till ben. Det var bara att ta i för kung och fosterland, säger Ståhl om guldkastet.

I motiveringen till Bragdguldet står det:

"För VM-guld efter mirakulöst avgörande, med urstark kontroll och nerver av stål."

TT
/
Senaste nytt

Nilsson Lindelöf vinnare i svenskmöte

3 timmar sedan

Sverige en seger från EM – körde över Island

igår 22:12
De svenska handbollsdamerna besegrade Island med 37–24 på bortaplan. Nu kan EM-biljetten säkras vid seger på lördag i Karlskrona mot samma motstånd.

Brynäs säkrade seriesegern – fajt om andraplatsen

igår 21:30
Brynäs säkrade seriesegern i hockeyallsvenskan efter 5–2 borta mot Tingsryd. Däremot är det full kubbning om andraplatsen där fyra lag är inblandade.

Edsbyns kross i avgörande derbyt

igår 21:02
Edsbyn krossade Bollnäs på bortaplan i den femte och avgörande SM-kvartsfinalen i bandy. Ted Hedell gjorde fyra mål när Edsbyn utklassningsvann med 10–1. Vetlanda är också semifinalklart efter seger över Sirius med 4–3.

Världens bästa bakom Spaniens titel

igår 20:54
Världsmästare, favorit till OS-guldet och nu även Nations League-vinnare.

Ny svensk kross – vann playoffmötet enkelt

igår 20:24
Sveriges fotbollsdamer får spela i A-divisionen i EM-kvalet i vår. Ännu en överkörning, 5–0 på Tele2 arena, gav sammanlagt 10–0 i playoffmötet med Bosnien-Hercegovina. Nu är det EM som gäller, säger mittfältaren Filippa Angeldahl.