Färjestads Victor Ejdsell låg bakom segern mot Skellefteå i CHL. Arkivbild.
Färjestads Victor Ejdsell låg bakom segern mot Skellefteå i CHL. Arkivbild. - Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad kopplar greppet – slog Skellefteå

Skellefteå får inte till det mot Färjestad. Förra veckan förlorade västerbottningarna mot Karlstadsklubben – och nu blev det förlust igen. Detta i den första CHL-kvartsfinalen som spelades i Skellefteå.


Färjestad tog ledningen i den första perioden innan Skellefteå sedan kvitterade. Sedan gjorde Färjestad rycket som blev avgörande i den andra perioden. Victor Ejdsell satte 2–1 och Joel Kellman 3–1. I den tredje perioden utökade sedan Liam Öhgren till 4–1.

Skellefteå reducerade två gånger om och slutresultatet blev till slut 4–3 till Färjestad.

Returmötet spelas i Karlstad på tisdag nästa vecka. Då behövs det att Skellefteå vinner med minst två mål för att spela CHL-semifinal.

TT
/
Senaste nytt

Poromaa sjuk – har åkt hem till Sverige

Tomasson: "Väldigt stolt över att stå här i dag"

Jon Dahl Tomasson ser fram emot att skapa ett offensivt svenskt fotbollslandslag. SvFF har varit väldigt tydliga från början. Min uppgift är att skapa en nationell identitet. Ett offensivt spelsätt, säger han.

Det här är herrlandslagets nye förbundskapten

Jon Dahl Tomasson är herrlandslagets nye förbundskapten i fotboll. Vem är 47-åringen? Och vad har han åstadkommit under spelar- och tränarkarriären? Här är det viktigaste du bör veta om dansken.

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

1 timme sedan
FC Midtjyllands assisterande tränare, Arne Sandstö, har i en intervju med norska NTB uttalat sig om den svenska fotbollsstjärnan Kristoffer Olssons tillstånd.

Elangas Tomasson-hyllning: Starten på något stort

1 timme sedan
Förbundets val av Jon Dahl Tomasson som Sveriges nye förbundskapten gillas av Anthony Elanga. Jag tror att alla i den offensiva delen av planen slickar sig om munnen, säger Nottingham Forest-anfallaren.

Växjö vann hemma mot Linköping

2 timmar sedan
Växjö vann matchen hemma mot Linköping i SHL på torsdagen. 5-2 (2-1, 1-0, 2-1) slutade matchen.