Sveriges Sandra Näslund. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Näslund missade pallen – Mobärg tvåa

För första gången på knappt två år slutade Sandra Näslund utanför pallen i en världscuptävling i skicross. Den 27-åriga olympiska mästaren blev fyra i fredagens final i Val Thorens.


Sandra Näslund inledde världscupsäsongen på allra bästa sätt när Kramforsåkaren vann torsdagens premiär i Val Thorens, Frankrike. 27-åringens 19:e raka seger och hennes totalt 38:e individuellt i världscupen.

Dagen därpå hade den regerande olympiska mästaren det tyngre och slutade fyra i finalen. Näslunds första pallmiss sedan den 14 december 2021, då hon blev fyra i Arosa, Schweiz.

Daniel Maier, Tyskland, vann finalen före Brittany Phelan, Kanada, och Marielle Berger Sabbatel, Frankrike.

David Mobärg slutade trea i herrarnas final, efter att ha slagits ut redan i åttondelsfinal i torsdags. Svensken lyftes däremot en placering eftersom fransmannen Youri Duplessis Kergomard, som var först över mållinjen, varnats efter en situation med Johannes Rohrweck, Österrike, som fälldes och inte fullföljde finalen. Duplessis fråntogs segern som i stället gick till Jared Schmidt, Kanada.

TT
Senaste nytt

Bundesliga viker sig efter fansens protester

1 timme sedan

LIV-spelare får specialinbjudan till US Masters

2 timmar sedan
Augusta National Golf Club ger specialinbjudningar till tre spelare inför US Masters i april. En av de inbjudna till årets första major är LIV-tourspelaren Joaquín Niemann.

Världsettans Saudibesked: "Jag vill tävla"

2 timmar sedan
Flera svenskar är klara för ridsportens världscupfinaler, som i år avgörs i Saudiarabien. Det är ett land med stora brister när det gäller mänskliga rättigheter, men ryttarstjärnorna åker dit ändå. Jag vill tävla i mästerskap, säger Henrik von Eckermann.

Svenska VM-besvikelsen: "Ett bakslag inför OS"

idag 14:58
Sveriges bordtennisherrar är utslagna ur lag-VM i Busan redan efter åttondelsfinalen. Truls Möregårdh vill inte kalla turneringen ett fiasko – men... Detta var ju självklart ett bakslag inför lagtävlingen på OS. Det kommer vi få leva med, säger storstjärnan.

Anklagade F1-chefen på plats på testerna

idag 14:46
Samtidigt som Christian Horner utreds internt för opassande beteende mot en kvinnlig anställd fortsätter han sitt jobb i Red Bull. I årets första träningspass i Bahrain fick stallchefen se Max Verstappen köra snabbast.

Tunga avstängningar för Sirius och Villa

idag 12:16
Sirius och Villa Lidköping får klara sig utan två spelare vardera i de kommande matcherna i bandyslutspelet, uppger Bandypuls. Det kan bli kostsamt.